FB'den bir taşla iki kuş

FB'liler o hayali gerçekleştirecek

SARI lacivertliler uzun zamandır uğraştıkları Kayışdağı’ndaki Fenerbahçe Koleji arazisi için Maliye ile anlaşmaya vardı. Aziz Yıldırım’ın başkanlığa gelmesinin ardından bir çok araziye kavuşan sarı lacivertliler, böylece önemli bir tapuyu daha almış olacak. Aynı zamanda da Başkan Yıldırım’ın ‘en büyük hayalim’ dediği Fenerbahçe Üniversitesi için büyük bir engeli aşacak. Yıldırım, daha önce Hürriyet’in, “Üniversite için 50 milyon TL teminat parasının kaynağını nereden bulacaksınız?” sorusuna, “Arazileri teminat göstereceğiz” şeklinde yanıt vermişti.

NEREDEYSE ELDEN GİDİYORDU

SARI lacivertli kulüp böylece, Kayışdağı arazisinin satın alınmasıyla üniversite için gösterilecek 50 milyon TL’lik teminat işini de çözerek bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Çünkü Fenerbahçe Üniversitesi’ni Kayışdağı’nda kuracak olan sarı lacivertliler, arazinin tapusunu da YÖK’e teminat olarak sunacak. Kolej arazisi, geçtiğimiz yıl neredeyse sarı lacivertli kulübün elinden gidecekti. Araziye imam hatip lisesi yapılmak istenmesi nedeniyle sarı lacivertlilerin okulu boşaltması istenmiş, ancak kulübün girişimleri sonucunda bu durum askıya alınmıştı.

24 TAKSİTTE ÖDEYECEKLER

BU arada Fenerbahçe Kulübü, arazi için Maliye Bakanlığı’na tam 50 milyon TL ödeyecek. Bu paranın ödenmesi için sarı lacivertli kulüp kaynak arayışlarına girişti bile. 12.5 milyon TL’si peşin ödenecek paranın, geri kalanı ise 24 takside bölünecek. Sarı lacivertli kulüp maliyeye ayda yaklaşık 1.5 milyon TL ödeme yaparak arazinin tapusunu almış olacak. Böylece Ataşehir’deki Ülker Arena’dan sonra sarı lacivertli kulüp ikinci önemli arazisine de kavuşacak.

YILDIRIM YÖK’E SUNUM YAPACAK


 BAŞKAN Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi için önümüzdeki aylarda YÖK’e bir sunum yapacak. YÖK’ün izin vermesi durumunda ise, 2 yıl sonra F.Bahçe Üniversitesi’ne öğrenci alınabilecek.

ARAZİ ZENGİNİ OLACAKLAR

SARI lacivertli kulübün, 2008 yılına kadar tek bir tapulu malı yoktu. Şu anda ise Gebze’de bir arazi, Ataşehir’deki F.Bahçe Ülker Arena arazisi, Şile’de bir arazi sarı lacivertlilerin mülkiyetine geçmiş durumda. Kayışdağı tesislerinin de alınmasının ardından kulüp önemli bir mal varlığına kavuşacak.

02 Oca 2014 - 10:31 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber