Dev maçta büyük heyecan: 2 gol var

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'e konuk oluyor

BEŞİKTAŞ,

UEFAAvrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'e konuk oluyor. Jan Breydel Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi ise İskoçya'dan Craig Thomson.

CLUB BRUGGE (4-3-3): Ryan - De Fauw, Duarte, Meunier, De Bock - Mechele, Mbombo, Simons - Vormer, Refaelov, De Sutter

BEŞİKTAŞ (4-2-3-1): Cenk - Serdar, Ersan, Necip, Opare - Veli, Oğuzhan - Gökhan, Tolgay, Olcay - Demba Ba

BRUGGE BERABERLİĞİ YAKALADI

62. dakikada topla buluşan Gedoz, Beşiktaş ceza sahası dışından şutunu çekti. Sert gelen topa De Stter ayağını soktu ve ters ayakta yakalanan Cenk kalesinde golü gördü. Karşılaşmada 1-1'lik eşitlik var.

2. YARI GOLLE BAŞLADI

2. yarının ilk atağında topla bulaşan Gökhan Töre, sağ kanattan çalımlarla rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Ceza yayı üzerinden vuruşunda ise golü buldu ve Beşiktaş'ı Belçika deplasmanında 1-0 öne geçirdi.

BILIC'TEN NECİP SÜRPRİZİ

Slaven Bilic, Club Brugge maçına son haftalarda defansta başarılı performans ortaya koyan Necip tercihi ile çıkıyor. Necip, stoperde Pedro ya da Ersan'ın olmadığı maçlarda bu bölgede görev yapmış ve başarılı bir performans ortaya koymuştu. Ancak bu gece için beklenen muhtemel kadrolarda, stoperde Ersan - Pedro ikilisi ile önlerinde defansif orta saha olarak Veli - Necip ikilisinin Bilic'in tercihi olması bekleniyordu. Bilic bunun yerine Pedro Franco'yu yanında oturtmayı ve defansta Ersan'ın yanında Necip'le başlamayı tercih etti.

MAÇ ÖNCESİ...

UEFA Avrupa Ligi'nde, Tottenham, Partizan ve Asteras'ın bulunduğu C Grubu'nu lider olarak tamamlayan Beşiktaş, bir sonraki turda karşılaştığı İngiliz devi Liverpool'u eleyerek son 16 turuna kaldı.

Temsilcimizin bu turdaki rakibi Belçika temsilcisi Club Brugge ise Torino, HJK ve Copenhag'ın bulunduğu B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Brugge bir sonraki turda ise Aalborg'u eleyerek Beşiktaş'ın rakibi oldu.

İKİ TAKIMDA ÖNEMLİ EKSİKLER VAR

Siyah-beyazlı takım sahaya sakatlıkları devam eden Jose Sosa, Atiba Hutchinson, İsmail Köybaşı ve Alexander Milosevic'ten yoksun çıkarken, Club Brugge'de ise Victor Vazquez ve Björn Engels aynı sebeple oynamadı.

Belçika temsilcisinde ayrıca Claudemir ve Stefano Denswil de bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde başka takımlarda oynadıkları için karşılaşmada forma giyemedi. Club Brugge'de sarı kart sınırındaki Thomas Meunier ve Francisco Silva bu maçta kart görmeleri halinde İstanbul'daki rövanşta oynayamayacak. Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

SPOR BAKANI KILIÇ VE DEMİRÖREN DE TRİBÜNDEYDİ

Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına konuk olduğu maçı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izledi.

    

Maçtan önce Brüksel'de temaslarda bulunan Kılıç, akşam ise karşılaşmanın oynandığı Brugge kentine geçti. Jan Breydel Stadı'nda Belçika Futbol Federasyonu Başkanı François de Keersmaecker ile görüşen Kılıç, daha sonra şeref tribününde maçı izledi.

Brugge'deki maçı Bakan Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da takip etti. Demirören, uzun bir aradan sonra ilk kez başkanlığını da yaptığı Beşiktaş'ın bir maçını stattan izledi.

CLUB BRUGGE BU SEZON UEFA'DA YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Dinamo Moskova ve Milan ile birlikte yenilmeyen üç takımdan biri Club Brugge, aynı zamanda turnuvanın şimdiye kadar en az gol yiyen ekibi durumunda.

Avrupa Ligi'nde grup maçlarında şimdiye kadar 3 gol yiyen Belçika temsilcisi, siyah-beyazlılarla daha önce 2006 yılında eşleşmişti. İki takımın 9 yıl önce statü gereği tek maç üzerinden oynadığı karşılaşmayı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Belçika takımlarıyla toplam 4 maça çıktı. Bu maçlardan 2'sini kazanan, 2'sinde de sahadan beraberlikle ayrılan "Kara Kartallar" 6 gol atıp, kalesinde 2 gol gördü.

"IRKÇILIĞA HAYIR" PANKARTI

Belçika liginde ve Avrupa'da bu sezon gösterdiği performansla dikkati çeken Club Brugge, seyircisi önünde oynadığı maça üzerinde "Irkçılığa Hayır" (No To Racism) yazılı formalarla çıktı.

Irkçı hareketlerde bulunanlara kendi girişimleriyle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika ekibi olan Club Brugge, UEFA'nın ırkçılık karşıtı projesini desteklemek için bu formayı tercih etti.

Club Brugge Genel Menejeri Vincent Mannaert maçtan önce yaptığı açıklamada, hangi düzeyde olursa olsun futbolda ırkçılığın yeri olmaması gerektiğine işaret ederek, "Belçika'nın en popüler kulübü olarak ırkçılığa karşı sıfır toleransa öncülük ediyoruz. Irkçılık suçu işleyenlere kendi inisiyatifimizle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika kulübü olduk. Bu formalarla da taahhüdümüzü Avrupa düzeyinde ortaya koyduk" dedi.
KAYNAK: HÜRRİYET

12 Mar 2015 - 21:32 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber