Beşiktaş'tan şok mağlubiyet

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 19. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş Sompo Japan'ı 74-69 yendi

KARŞILAŞMAYA Uğur Dokuyan ve Deniz Kılıçlı'nın basketleriyle başlayan ev sahibi ekibe siyah-beyazlı takım Wolters ile karşılık verdi. Top kayıpları yaşayan rakibine hücumda üstünlük kuran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Klobucar'ın turnikesi ve Mert Çevik'in 3 sayılık basketiyle ilk çeyreği 19-8 önde kapattı.

İkinci periyotta, kenardan gelen Cemal Nalga ile sayılar bulan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 14. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 24-14. Beşiktaş Sompo Japan, Lampe, Engin Atsür ve Cenk Akyol ile arka arkaya kaydettiği basketlerle devrenin son dakikasında farkı 4'e (29-25) indirdi ve son saniyede Hamilton ve Wolters'ın turnikeleriyle durumu 31-31 eşitledi. Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

Müsabakanın üçüncü periyoduna Mc Cauley ile etkili başlayan ev sahibi ekip karşısında misafir takım, Hamilton'ın 3 sayılık basketiyle 23. dakikada 40-39 öne geçmeyi başardı. Çekişmeli geçen periyodun kalan bölümünün ardından siyah-beyazlılar son çeyreğe de 61-59 üstün girdi.

Final periyodunun ilk bölümünde taraftarın desteğiyle toparlanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Deniz Kılıçlı, Mc Cauley ve Armand ile bulduğu sayılarla 36. dakikada skoru eşitledi: 66-66. Kalan bölümde sert savunmayla rakibine şut şansı vermeyen ev sahibi takım, maçı 74-69 kazandı.

Bu sonucun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ligde 4. galibiyetini alırken Beşiktaş Sompo Japan ise 10. mağlubiyetini yaşadı.

Maçın en skorer ismi Beşiktaş Sompo Japan'dan 18 sayı üreten Hamilton olmasına rağmen, bu oyuncu takımın yenilgisini engelleyemedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan ise Klobucar 14 sayı üretti.

Karşılaşmanın 3. periyodunda rakibine yaptığı 2. teknik faulün ardından siyah-beyazlı oyun kurucu Culpepper, diskalifiye edildi. Culpepper, hakemin kararına alkışlarıyla tepki gösterdi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmasını, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da izledi.

Salon: Cebeci

Hakemler: Yener Yılmaz, Özlem Yalman, Kerem Baki

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Armstead 7, Armand 10, Deniz Kılıçlı 10, Uğur Dokuyan 12, Markota 3, Erbil Eroğlu, Klobucar 14, Mert Çevik 3, Mc Cauley 12, Cemal Nalga 3, James Metecan Birsen 

Beşiktaş Sompo Japan: Wolters 12, Engin Atsür 13, Darden, Hamilton 18, Lampe 13, Elonu 2, Culpepper, Cenk Akyol 11, Doğan Şenli

1. Periyot: 19-8

Devre: 31-31

3. Periyot: 59-61

Diskalifiye: Dk. 25.05 Culpepper (Beşiktaş Sompo Japan)

Beş faulle çıkanlar: Dk. 36.40 Mc Cauley (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 38.43 Elonu (Beşiktaş Sompo Japan)

27 Şub 2016 - 19:44 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber