Beşiktaş - Alanyaspor maçı

Tarihindeki ilk Süper Lig maçında Beşiktaş'a konuk olan Alanyaspor, her iki yarısında da varlık gösteremediği maçtan 4-1 mağlup ayrıldı. Alanyaspor'da Emre Akbaba, takımının Süper Lig'deki ilk golünü atarak tarihe geçti

SPOR Toto Süper Lig'in ilk hafta karşılaşmasında geçtiğimiz yılın şampiyonu Beşiktaş'a konuk olan Alanyaspor, kötü bir oyun sergilediği maçta rakibine 4-1 boyun eğdi. Oyuna baskılı başlayan ev sahibi Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren yoğun bir baskı ile Alanyaspor kalesini ablukaya aldı. Aradığı golü çok erken bulan Beşiktaş, 6'ncı dakikada Oğuzhan ile öne geçti. İlk yarının son dakikalarında Olcay ile 2'nci golü de bularak soyunma odasına rahat giren Siyah-Beyazlılar, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürdü. Cenk'in golleri ile durumu 4-0'a getiren ev sahibi ekip, Emre'nin penaltı golüne engel olamayınca sahadan 4-1'lik skorla ayrıldı. Karşılaşmanın son dakikasında Emre Akbaba penaltı kazandı ve atışı gole çevirerek Alanyaspor'un Süper Lig'deki ilk golünü atarak tarihe geçti. 

STAD: Vodafone Arena
HAKEMLER: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin
BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Tosic, Filho, Adriano (Dk 28 Necip), Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Olcay (Dk 67 Kerim Frai), Cenk.
ALANYASPOR: Haydar, Berkan, Suley, Carlos, Erhan, Deniz, Sackey (Dk. 46 Donald), Aissati (Dk 65 Taha), Emre, Candeias, Ayite.
SARI KARTLAR: Carlos (Alanyaspor), Olcay (Beşiktaş)
GOLLER: Dk 6 Oğuzhan, Dk 41 Olcay, Dk 58, Dk 78 Cenk (Beşiktaş)  

MAÇIN ÖYKÜSÜ: Karşılaşmanın 6'ıncı dakikasında ceza alanı dışında topu önüne alan Oğuzhan, önce Nuru Suley'i, ardından kaleci Haydar'ı çalımlayarak boş kaleye topu gönderdi 1-0. 16'ncı dakikada Aissati, Ayite'den aldığı topu ceza alanı içinde Emre'nin önüne bıraktı. Emre'nin sert şutu üstten auta gitti. 21'inci dakikada Olcay Şahan'ın ara pasında topla buluşan Quaresma, topla çizgiye kadar inerek yerden ortaladı. Nuru Suley topa müdahale ederek kornere çıkardı. 23'üncü dakikada Deniz'in orta alanda kaptırdığı topu alarak hızla kaleye yönelen Olcay'ın ara pasında Cenk topla buluştu. Cenk'in vuruşu yandan auta çıktı. 41'inci dakikada ceza alanı çizgisinde rakibini çalımlamak isteyen Nuru Suley, topu Oğuzhan'a kaptırdı. Oğuzhan'ın dokunduğu top Olcay'ın önünde kaldı. Olcay düzgün bir vuruşla kaleci Haydar'ın solundan topu ağlarla buluşturdu 2-0. İlk yarı bu skorla sona erdi. 
Karşılaşmanın 50'nci dakikasında Candeias sağ kanatta 2 kişiyi çalımlayarak hızla ceza alanına sokuldu. Şutu yandan auta gitti. 54'üncü dakikada savunmadan hızla kontratağa çıkan Emre, Donald'a uzun bir pas aktardı. Donald'ın soldan ortaladığı topu kaleci Tolga son anda tokatladı ve savunma riske girmeyerek kornere attı. 57'nci dakikada Queresma'nın ortasında Deniz topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Cenk Tosun penaltı atışını gole çevirdi 3-0. 68'inci dakikada Kerim Frai oyuna girer girmez savunmanın arkasına atılan topla zor pozisyonda buluştu. Ortasında Cenk'in vuruşu yandan auta gitti. 75'inci dakikada Beşiktaş savunmasında Beck hata yaptı. Ayite önünde bulduğu topu müsait pozisyondaki Donald'a bıraktı. Donald'dan önce araya giren savunma topu uzaklaştırdı. 78'inci dakikada topla buluşan Cenk Tosun düzgün bir vuruşla Haydar'ı tekrar avladı 4-0. 79'uncu dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Candeias çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Tolga topu son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın 90+1'inci dakikasında ceza alanında oluşan karambolde Emre Akbaba penaltı kazandı ve Alanyaspor'un Süper Lig'deki ilk golünü atan oyuncu olarak tarihe geçti. Karşılaşma Beşiktaş'ın 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

20 Ağu 2016 - 21:13 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

nuri görür - Kaleci Haydar, süper lige yetersiz geldi. Defansta oynayan Suley ve Carlos çok ağırlar, tecrübesizler. Hiç bir defans oyucusu kendi ceza alanı çizgisinde sahaya parelel top sürmez, bu kuraldır, neredeyse, ama bu hatayı yaptılar; Oğuzhan'ın rüyasında göremeyeceği golü atmasını sağladılar! 4 Defans oyuncusu tüm hareketleri seyretti, sanki 50 yaşlarında gibiydiler!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 21:13
02

extrem07 - Sulley'in ve kalecinin hataları ile yenilen goller.Haydar düzelir ama Sulley zor. Sulley kesici bir oyuncu, savunmada topla fazla oynamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 21:13

Çorum Haber