Avrupa'yı Türkler savunuyor

Premier Lig, Serie A, Ligue 1, Bundesliga gibi Avrupa'nın önemli liglerinde yer alan köklü kulüplerin savunma hattını Türk futbolcular oluşturuyor. Eski Alanyasporlu Merih'in Juventus'ta, Çağlar'ın Leicester'da ve Ozan'ın Schalke'de yakaladığı başarılı performanslar milli takıma da yansıdı ve ay yıldızlılar adeta rakiplere geçit vermedi

A MİLLİ Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nu 23 puanla ikinci sırada tamamladı ve şampiyonaya gitmeye hak kazandı. Ay yıldızlıların bu başarısında hücum organizasyonları kadar savunma hattını oluşturan oyuncuların mücadeleci yapısı da önemli rol oynadı. Öyle ki Türkiye, grup aşamalarında sahaya çıktığı 10 maçta kalesinde sadece 3 gol görerek elemelerin en az gol yiyen takımlarından oldu. Bu aşamada milli takımın defans bloğunu da ağırlıklı olarak İngiltere Premier Lig, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1 ve Almanya Bundesliga'da top koşturan futbolcular oluşturdu.

MERİH KENDİNİ AŞTI 

Süper Lig'de Alanyaspor ile yıldızı parlayan ve daha sonra Sassuolo'ya transfer olan Merih Demiral, 2019-2020 sezonu öncesi ise Juventus'un yolunu tuttu. Yeni takımıyla hazırlık karşılaşmalarında iyi bir performans gösteren ancak ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde fazla forma şansı bulamayan Merih, A Milli Takım'ın ise değişilmez ismi oldu. Agresifliği ile ön plana çıkan 21 yaşındaki futbolcunun milli maçlardaki başarısını gören Avrupa'nın devleri de şimdiden ocak ayı transfer dönemi için sıraya girmeye başladı. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan İzlanda mücadelesinde Merih Demiral'ı izlemeye gelen Arsenal ve Machester United scoutlarının yanı sıra Milan ve Atletico Madrid'in de genç oyuncuyla ilgilendikleri konuşuluyor.

18 Kas 2019 - 23:43 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber