A Milli Takımımız, Rusya'ya kaybetti

Avrupa Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında A Milli Takımımız, Trabzon'da konuk ettiği Rusya'ya 2-1 mağlup oldu

AVRUPA Uluslar B Ligi 2. Grup ilk maçında Türkiye, Trabzon Medical Park Stadı'nda ağırladığı Rusya'ya 2-1 mağlup oldu.

Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Rusya'nın gollerini; 13'te Denis Cheryshev ve 49'da Artem Dzyuba kaydetti. Türkiye'nin tek golü ise 41'de Serdar Aziz'den geldi.

Bu sonuçla Rusya, 3 puana yükselirken, Türkiye 0 puanda kaldı.

Milli takım, 10 Eylül Pazartesi günü ise gruptaki ikinci maçında deplasmanda İsveç ile karşı karşıya gelecek.
 
Maçtan dakikalar:
12. dakikada sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Kuzyaev'in ortaladığı  topu ceza sahası içerisinde Gazinski kafayla kaleye gönderdi ancak Serkan  Kırıntılı, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı. 
 
13. dakikada Fernandes'in sağdan ortasında, Kuzyaev'in kafa ile arkaya  aşırttığı topu Şener Özbayraklı da kafa ile uzaklaştırmak istedi. Ancak  Cheryshev, önünde kalan meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1
 
25. dakikada Erokhin'in sağ kanattan penaltı noktasına çıkardığı topu  Kuzyaev bekletmeden kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta  gitti. 
 
27. dakikada Yusuf Yazıcı'nın pasında, ceza alanı sol çaprazındaki  Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda, top yandan auta çıktı.
 
40. dakikada Fernandes'in sağ kanattan pasında ceza alanına giren  Kuzyaev'in yerden sert şutunda, top yandan auta gitti.
 
41. dakikada Türkiye, beraberliği sağladı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağdan  ortasında, ceza alanı içinde Dzhikiya'nın kafayla uzaklaştırmak istediği top  penaltı noktasının gerisindeki Serdar Aziz'in önüne düştü. Bu futbolcu da  gelişine düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Lunev'in sağından filelerle  buluşturdu: 1-1
 
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
 
49. dakikada konuk takım Rusya öne geçti. Gazinski'nin uzun aşırtma  pasında ofsayt bekleyerek duraklayan savunmanın arkasında topla buluşan Dzyuba,  bekletmeden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2
 
67. dakikada Oğuzhan Özkayup'un pasında soldan ceza alanına giren  Hakan Çalhanoğlu'nun şutunda top kaleci Lunev'de kaldı.
 
71. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun soldan kullandığı serbest atışta,  yakın mesafedeki Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
 
80. dakikada sağdan ceza alanına hızlıca giren Cengiz Ünder'in yerden  şutunda kaleci Lunev, sağ köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.
 
89. dakikada Dzyuba'nın ceza yayı üzerinden sert şutunda top üst  direkten döndü.
 
90. dakikada Cengiz Ünder'in şutunda savunmaya çarpan top Hakan  Çalhanoğlu'nun önüne düştü. Bu futbolcunun yerden şutunda kaleci Lunev, iki  hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
 
Karşılaşma, Rusya'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamladı.
 
Maçtan notlar:
 
Türkiye ile Rusya arasında oynanan UEFA Uluslar B Ligi  2. Grup maçıyla Trabzon, 2 bin 767 gün sonra A Milli Futbol Takımı'nın  karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.
 
En son 9 Şubat 2011'de hazırlık maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda  Güney Kore ile karşılaşan ay-yıldızlılar, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı  gerçekleştirilen Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki Medical Park Stadı'nda ilk  maçına çıktı.
 
4 Eylül 2004 tarihinde de Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sahasında  Gürcistan ile karşılaşan A Milli Futbol Takımı, 14 yıl aradan sonra da Trabzon'da  resmi bir maç oynadı.
 
Taraftarlar coşkuyla destek verdi
 
Medical Park Stadı'nda taraftarlar, A Milli Takım'a coşkuyla destek  verdi.
 
Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi ısınmak  için sahaya çıkan ay-yıldızlı futbolcuları  alkışlayarak sevgi gösterisinde  bulundu.
 
Maçı izlemeye gelen taraftarlar, mehter marşları eşliğinde ellerindeki  Türk bayraklarıyla coşkuyla takımlarına destek verdi. Az sayıda konuk ekibin  taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak ülkelerinin milli  takımlarını yalnız bırakmadılar.
 
Karşılaşma öncesi statta açılan büyük afişlerde 2024 Avrupa  Şampiyonası adaylığına vurgu yapılarak, "En iyisi için, şimdi bizim zamanımız.  Trabzon hazır" ifadelerine yer verildi.
 
Bakan ilgisi
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cihat Turhan, Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı  Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı tribünde taraftarlarla birlikte izledi.
 
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor Kulübü  Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da protokol  tribününden karşılaşmayı takip etti.
 
Okay Yokuşlu'ya sevgi gösterisi
 
Trabzonlu futbolseverler, sezon öncesi İspanya'nın Celta Vigo takımına  transfer olan eski oyuncuları Okay Yokuşlu'yu unutmadı.
 
Taraftarlar, tribüne çağırdıkları genç futbolcuya sevgi gösterilerinde  bulunurken, Okay da alkışlarla karşılık verdi.
 
Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Yazıcı da ilk kez milli forma  altında Medical Park Stadı'nda bir maça çıktı. Taraftarlar bordo-mavili  futbolcuya da sevgi gösterilerinde bulundu.
 
Eren Bülbül unutulmadı
 
Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşanan terör saldırısında şehit düşen Eren  Bülbül, unutulmadı.
 
Stat etrafındaki reklam panolarının ekranına, "Bu vatan sana  minnettar, iyiki varsın Eren' yazıları yansıtıldı.
 
Stat skorboardından da "Seni asla unutmayacağız. Bu vatan sana  minnettar." ifadelerine yer verildi.
 
Taraftarlar, 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' tezahüratlarıyla teröre  tepki gösterdi.

07 Eyl 2018 - 23:31 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber