Putin, Türk yolcu uçağı için 'düşürün' emri vermiş

Rus Savunma Bakanlığı'nın ''gerektiğinde yolcu uçaklarına ateş açmak için hükümetten izin istemesi'' haberi Rus medyasında geniş yankı bulurken, 7 Şubat 2014 yılında Putin'in Pegasus Hava Yolları'na ait bir uçağın düşürülmesi yönünde emir verdiği iddiası yeniden gündeme geldi.

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin 2014 yılında Pegasus Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağı için düşürme emri verdi ancak emir uygulanmadı. Rus gazeteci Andrey Kondraşov’un geçen yıl çektiği “Putin” adlı belgesel filmde ortaya çıkan olay şöyle gelişti:Daha önce TürkRus.Com'un da gündeme taşıdığı haber böylece bir kez daha gündeme taşınmış oldu. Newsru.com, Unian.net ve başka sitelerde yer alan haber şöyle aktarıldı:Ukrayna kenti Harkov üzerinden İstanbul’a giden Pegasus uçağında Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılışında terör eylemi düzenlemek amacıyla bir bomba bulunduğu bilgisi, Rusya Devlet Başkanı’na telefonla iletildi. Haberalma yönetiminin Putin’e ilettiği bilgiye göre Harkov’dan havalanan uçak teröristlerce ele geçirilmiş ve Soçi’ye indirilmesi talep edilmişti.Putin, gazeteci Kondraşov’a, bu durumu ulusal güvenlikle ilgili yetkililere danıştığını, durumun tehlikesi dolayısıyla uçağın düşürülmesi gerektiği tavsiyesini aldığını ve kendisinin de “O zaman gerekeni yapın” diye uçağın düşürülmesi emrini verdiğini anlattı.Ancak kısa süre içinde uçağı havaya uçurmakla tehdit eden yolcunun sarhoş olduğu ortaya çıktı ve emir iptal edildi. Böylece bir felaket son anda önlenmiş oldu.

12 Oca 2019 - 13:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber