Alanya'da eşini öldüren cani kocaya müebbet

Alanya'da eşi tarafından silahla öldürülen Zehra Yılmaz davasının karar duruşması Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada katil zanlısı Hasan Y.’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Alanya'da eşini öldüren cani kocaya müebbet
Haber albümü için resme tıklayın

ALANYA'DA 12 Mart 2018 tarihinde kendisinden boşanmak üzere olan eşi Zehra Yılmaz'ı tabancayla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan Hasan Y.’nin yargılanmasında sona gelindi. İntihar girişiminin ardından ağır yaralanan ve Konya'da bir hastanede tedavi edildikten sonra 11 Ekim 2018 tarihinde tutuklanarak cezaevine konan Hasan Y.’yi mahkeme heyeti ağırlaştırılırmış müebbet hapse mahkum etti. 
OLAYIN GEÇMİŞİ
12 Mart 2018 tarihinde boşanma davası açan iki çocuk annesi Zehra Yılmaz’a  kurşun yağdırıp ardından kafasına sıkarak intihar girişiminde bulunan 47 yaşındaki Hasan Y. ağır yaralanmıştı. Korkunç olay, Şekerhane Mahallesi, Yaylayolu Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Tekel büfesi işletmeciliği ve tütün ticareti yaptığı bildirilen Konya nüfusuna kayıtlı Hasan Y., boşanma davası açan 37 yaşındaki eşi Zehra Yılmaz'ın çalıştığı eczaneye giderek konuşmak istedi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, hakkında mahkemece alınmış 'Uzaklaştırma kararı' bulunan Hasan Y. ile konuşmak istemeyen Zehra Yılmaz, şahıstan gitmesini istedi. Zehra Yılmaz ile tartışan şahıs, tabancasını çekerek kurşun yağdırdı. Genç kadın kanlar içinde yere yığılırken, Hasan Y. ise olay yerinden 20 metre uzaklaşarak aynı silahla başına ateş etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Hasan Y. ile ikinci evliliğini yaptığı ve ilk eşinden iki çocuğunun bulunduğu öğrenilen talihsiz anne Zehra Yılmaz vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde can verirken, Hasan Y. ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

17 Oca 2019 - 16:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber