Şapkadan cin çıktı

BUGÜNKÜ

konuma geçmeden önce uzun yıllardır yazı yazdığım Yeni Alanya Gazetesi'nin 50. yılını kutluyorum. Yayın hayatına başlayan Dim Web TV'ye de başarılar diliyorum. Gazetenin kurucusu merhum Arıkan Yılmaz Dim Hocamı rahmetle anarken, sayın Mehmet Ali Dim'i de ayrıca tebrik ediyorum.

Alanyaspor'un son Göztepe maçı öncesi 1 puanın değerli olduğunu düşünüyordum. Fakat müsabakayı izledikten sonra skor olarak fena olmasa da Başakşehir maçında olduğu gibi yine hatalar zincirleri ile maçı adeta hediye ettiğimizi gördük. Maç sonrası 3-1 geriden geldiğimiz için taraflı tarafsız herkes sevindi. Elbette kötü durumdan beraberlik yaşanınca sevinmek normal ama neden bu duruma geldik incelemesi de reel düşünenlere düşüyor. Başakşehir ve Göztepe takımı kadro kalitesi olarak üst seviyede olabilir ama ben izlediğim maçlara göre yorumladığım için her iki maçı da teknik hatalar ile kaybettiğimizi düşünüyorum. Alanyaspor futbol takımı dörtnala koşan at yarışı gibi giderken bir el nasıl oluyorsa birden takımı rahvan at yarışına döndürüyor. Neden bu fikirdeyim sorusuna gelince şunları söyleyebilirim.
Başakşehir maçını kaybetmemize rağmen yine aynı kadroyu ve dizilişi görünce yine oyunu kendi evimizde kabul edeceğimizi ve uzun toplarla arayışta olacağımızı düşündüm ve uzun süre de böyle oynadık. Bu dönemde Alanyasporlu taraftarların sıkça eleştirdiği Fofana yerinde hamleler yaparak etkili oldu. Her ne kadar "Top benden gitsin de yeter" diyen bir bakışı ve savrukluğu olsa da bu maçta çıkıncaya kadar hatasız oynadı diyebiliriz. İlk yarı karşılıklı atakla bittikten sonra Mbilla oyuna girdi, diziliş de değiştiği için orta sahayı ele geçirdik ve Göztepe takımını sağlı sollu yormaya başladık. 53 ve 63. dakikalarda 2 tane penaltı pozisyonu verilmese bile oyuncularımızın direnci artarak devam etti. Ve sonunda 66. dakikada golü bulduk. Takım ritmini bulmuşken ne oldu dersiniz acaba?
İşte o anda şapkadan cin çıktı ve maça kenardan hamle geldi. 71. dakikada maçın hatasız adamı Fofana çıktı, yerine Maniatis girdi. Şapkadan cin çıkmaya devam etti ve hayatında stoper oynamayan Gassama stopere çekildi. Maçı izleyen arkadaşlarla bu değişiklik şokunu yaşarken, 72 ve 74'de arka arkaya goller yedik. Buradan tekrar yazmama gerek yok ama bu cin çıkarıcılar bu iki golü tekrar tekrar izlemelidir. Aynı hataların devamlı yapılması beyinlerde soru işareti yapıyor. Kimse 'Kadrom yetersiz' diyemez. Kulübede stoper orijinli oyuncu varken, yeni bir keşif yaparsan birileri bunu sorgular. Buna rağmen hücum bölgesi istenilen dizilişte olduğu için direnç göstermeye devam etti. Karambolden bir gol ve sonrasında Fernandes'in golü geldi. Göztepe'nin dağıldığı bu dönemde maç 5 dakika daha olsaydı bu maçı bu takım çevirirdi. Olmadı ve zevkli geçen maçta 1 puana sevinir durumdayız.
Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek ama 2 maçı da kazanabilecek takım ortada iken, ayaklara pranga vurulması hepimizi üzüyor. Düşme korkusu hiç yaşamıyorum ama barajın da yükseldiğini görmek ve ilk yarıyı en az 20 puanla tamamlamamız gerektiğini düşünüyorum. İyi oynamak, övgü almak her şey güzel ama lig sonuncusu ile aramızda 4 puan var iken puanlar almalıyız. Şimdilik bu hatalar zincirine kimse ses çıkarmıyor. Bu takım hepimizin ve övgüyle birlikte hataları da masaya yatırmamız gerekir. Yarın takım ummadığımız yerlerde olursa, kaybeden hepimiz olacağız. Takımımıza bugünkü kupa ve haftasonu oynayacağı Beşiktaş maçında başarılar diliyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber