Şahin mi, Tuna mı?

ALANYA

Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerine bugün itibariyle sadece 10 gün kaldı.

1 Ekim Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda 5.805 faal üyenin katılımıyla yapılacak seçimlerde, 2013'ün Haziran ayından bu yana başkanlık görevini sürdüren Mehmet Şahin ile yine 2013'te Şahin'e seçim kaybeden Mustafa Tuna yeniden karşı karşıya gelecek.

Her iki aday da günler öncesinden sahaya indi, projelerini anlatıp üyelerden vize istiyor.

Geride kalan 4 yılda, ALTSO Meclis Üyesi olduğu halde meclis toplantılarının yüzde 90'ına katılmayan, kendisine "Bu zamana kadar neredeydin?" diye soran üyelere, "Ben avara mıyım ki her toplantıya katılayım" yanıtı vererek esnaf için her toplantıya katılan üyeleri ve esnafı üzen Mustafa Tuna'nın birkaç gün önceki basın açıklaması da hem kendi taraftarlarından hem de ALTSO üyelerinden büyük tepki topladı.

Seçilirse, esnafın kalkınması için Ankara'ya gidip kapı kapı dolaşarak devlet desteği arayacağını söyleyen Tuna'nın kendi taraftarları bile, "Devletin 3 numarası konumundaki Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi yakın bir dostu bulunan, istediği her türlü hizmeti tek telefonla alma gücü olan Mehmet Şahin gibi bir rakip varken böyle bir açıklama yapılır mı? Devletin 3 numaralı ismine dilediği an ulaşabilen bir ALTSO başkanı varken, 'Seçimi kazanırsam Ankara'da kapı kapı dolaşıp devlet desteği arayacağım' demenin ne manası var?" diye tepki gösterdiklerini bizzat ben çarşıda pazarda kulaklarımla duydum.

ALTSO'ya borçları olduğu için 1 Ekim'deki seçimde oy kullanamayacak 20-25 üyenin borcunu kredi kartıyla ödeyip oy kullanmalarının önünü açtığı ileri sürülen, "Onlar benim yakın dostum, o yüzden ödedim. Karşı taraf da nakit ödüyor, biz biliyoruz" dediği iddia edilen Mustafa Tuna'ya bu konuda da eleştiri geldiği, kriz ortamında kendi borcunu kendi ödeyen üyelerin Tuna'ya bu konuda tepki gösterdikleri konuşuluyor.

Bu arada, dün Mehmet Şahin'in seçim ofisinde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları inceledim, ilginç simalar gördüm.

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun işadamı kardeşi Aydın Çavuşoğlu, Güneydoğulular Derneği Başkanı olan Altınbaş Kuyumculuk sahibi Seyithan Aladağ ve ekibi, bir dönem MHP'de İlçe Başkan Yardımcısı olan Yücel Apaydın, MHP'nin Alanya'daki efsane isimlerinden Hayri Arıkan'ın oğlu Alper Arıkan gibi isimler de Şahin'i seçim ofisinde ziyaret edip tam destek verdiklerini göstermişler.

1 Ekim'de seçildiği takdirde Ankara'ya gidip esnaf için devlet desteği arama sözü veren Mustafa Tuna ile devletin 3 numaralı ismiyle bizzat dost olan ve Alanya için istediği hizmetleri bir bir alan Mehmet Şahin arasında kıran kırana bir seçim olacak gibi gözüküyor.

Mustafa Tuna, halen Alanya Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi. Arkasında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Yücel'in ekibinin olduğu iddia ediliyor.

Mehmet Şahin ise eski bir AKP İlçe Başkanı. Arkasında AKP İlçe Teşkilatı'nın tam kadro çalıştığı belirtiliyor.

Buna mukabil...

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi ALTSO seçimlerinde tarafsız olduklarını ve seçime müdahil olmayacaklarını açıkladı, dolayısıyla AKP'li Büyükşehir'in Şahin için esnafa, müteahhitlere ve işadamlarına baskı yapmadığı biliniyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in ise bugüne dek ALTSO seçimleriyle ilgili resmi bir açıklaması olmadı.

Hatta "esnafa, turizmcilere ve işadamlarına mesaj verici" fotoğraflar için Tuna'nın seçim ofisinde de görülmedi.

Şahsi kanaatim, Anayasa Referandumu'nda da sahaya inmeyen, bu yönüyle her kesimin başkanı olduğunu bir kez daha tescilleyip takdir toplayan Adem Başkan hiçbir zaman da iki seçim ofisinde de görülmeyecektir.

Ancak Başkan Yücel'in uğramadığı seçim ofisine hem meclis üyelerinin hem de yakın çevresinin giderek objektiflere poz verdikleri biliniyor.

Sözün özü...

Her şey bir yana, ALTSO seçimlerinin bir "siyaset odası" yarışından öte bir "ticaret odası" seçimi olduğu hem oda üyeleri hem de kamuoyu tarafından asla unutulmamalıdır.

Sandık başında oy kullanacak üyelerin, zarfı sandığa atmadan önce yanıt arayacakları sorular şunlar olmalıdır.

"Seçilirse Tuna'nın başarıp da Şahin'in başaramadığı ne var? Veya Şahin'in başaramadığı ve Tuna'nın başarabileceği neler var? Ya da Ankara'dan kim en iyi hizmeti Alanya için, esnaf için en kısa sürede getirebilir?"

1 Ekim akşamı sandıktan çıkacak sonuçlara göre siyasi emelleri olanların değil, Alanya'nın, esnafın, ticaretin, turizmin ve tarımın kazanması dileğiyle...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Alper Kutay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber