Sahi biz Süper Lig'de miyiz?

Geçen hafta kaleme aldığım "İtmeyin, kucaklayın" yazımdan sonra bu konuda ne dertli insanlar varmış ki, hafta boyu telefon, sosyal medyada ve mail yoluyla mesajlar almaya devam ettim. Kimisi "Duygularımıza tercüman oldun", kimisi de "Biz Alanya’da yaşıyoruz, Alanyaspor maçlarına da fırsat buldukça gidiyoruz. Kendi takımımız gelince gitmemizden başka doğal ne olabilir" dedi. Kimisi ise "Sosyal medyada bizi eleştirenler önce eleştiriye kendi içlerinde başlasın" dedi. Şahsen bu insanların söylediklerini değerli buluyorum.

***

Başlık konumuza geçecek olursak, "Sahi biz Süper Lig'de miyiz?" sorusudur. Bence Türkiye bunun farkında iken biz halen farkında değiliz. Üstelik rüya gibi haftalardır lider durumda, hem de 100’er milyon Euro ile kurulan takımların en tepesindeyiz. Bu yazıyı hazırlarken Passolig sayısı kırkbin altı (40.016), kombine satışı ise 2 bin 513 adet idi. Kombinelerin en çok satıldığı yer ise VIP tribünü oldu. Bu rakamlar bize satılan Passolig sayısı ile kombine satışlarının orantısız olduğunu gösteriyor. Geçen seneye göre kombine satışı 700 civarı artmış da olsa, bu rakamlar bize Alanya dinamiklerinin basın önünde, sosyal medya dışında camiayı sahiplenmediğini gösteriyor.

***

Bunu biraz açacak olursak; Alanya’da onlarca odalar, dernekler, STK'lar varken, sadece ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in kombine satışlarına yardımcı olmasını nasıl okumamız gerekir. Bunun yanında Alanya'ya yön veren bu kuruluşların ne kulübü ziyarete giderek futbolcuları motive etmeye çalıştığını, ne bir bayrak kampanyası yaptığını, ne de toplu kombine alarak destek verdiklerini gördüm. Tek gördüğüm, Alanyaspor formalı resimlerle poz vererek paylaşım yapmaları ve başarı dileklerini iletmeleridir. Kulübe giderek "Bizim üstümüze düşen nedir" demek veya idman ziyareti yapmak çok mu zor acaba? Alanya’yı yönetenler, söz sahibi olanlar, STK'lar bir kez daha düşünürse her şey daha güzel olur. "Ben yapıyorum, haksızlık yapıyorsun" diyen varsa bana ulaşsın, haftaya özrümü bu köşede dilerim.

***

Gerçekten Süper Lig lideri olmasak bile, bir ilçe takımı olarak Süper Lig'de olmamız bile şahsen bana lüks geliyor. Taraftar az veya çok, eksikleri de olsa görevini yapıyorken şehir bu takıma sahip çıkmıyor. Pardon, söylemler ve açıklamalarla olmadığı kadar çıkıyorlar ve günün sonunda kulüp yine kendi kendine bırakılıyor. Sizce bu kadar büyük rakamların döndüğü Alanya’da şehrin imajı Alanyaspor’un 2 bin 513 kombine satışı her şeyi göstermiyor mu?

***

Yukarıda da dediğim gibi günün sonunda Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu, maddi olarak bu kadar ilgisizliğe rağmen Süper Lig'de bu takımı yaşatmaya çalışıyorsa, sözün bittiği yerdir. Gerçi 4 yıldır söylediğim gibi; bu başkan, bu yönetim, bu profesyoneller olduğu sürece Süper Lig'de misafir değiliz ve düşmeyiz desem de, oldu ya maddi olarak tıkandık veya başka beklenmeyen şeyler olarak bu ligden düşersek, biz bu günleri çok ararız. Benden söylemesi!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber