Sürekli terliyorsanız dikkat!

Terlemek kişiyi hem ruhsal hemde bedensel açıdan rahatsız eden bir durumdur. Ancak aşırı terliyorsanız bu durumun ciddi sağlık sorunlarına da işaret ettiğini bilmeniz gerekir. Eğer siz de aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız haberimizi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz

TERLEME tıpkı böbrek sistemimiz gibi çalışır vücuttaki fazla atıkları atma görevi taşır ve vücudumuzun soğutma sistemidir.  Fakat aşırı terleme vücudumuzun normal seyrenin dışında bir sebeptir ve mutlaka uygun tedavi yöntemleri kullanılmalıdır.

Şimdi gelin hangi nedenlerle aşırı terleme yaşarız onu inceleyelim
Stres ve kaygı 

Koşuşturmalı ve yoğun iş ve sosyal yaşam bizi stres ve kaygı problemlerine itiyor.  Sakin bir yaşam biçimi ve pozitif düşünceyi seçerek stres ve kaygıdan uzaklaşın.
Yaygın ilaç kullanımı

Tiroid Hormonu, ağrı aesici veya antidepresan gibi bazı ilaçlar aşırı terlemenize yol açabilir.

Diyabet 

Geceleri çok fazla terliyorsanız şeker hastası olabilirsiniz.
Kafein 

kafeinin içinde, lezzet arttırmak için monosodyum glutamat  bulunur ve terlemeyi tetikler.

Menopoz

Kadınların en son fizyolojik adet kanamasının olduğu zamanı ifade eden menopozdan dolayı aşırı terleme yaşıyor olabilirsiniz.

KBAS ( kompleks bölgesel ağrı sendromu) 

Sinir sistemindeki biz bozukluk sonucu kol, bacak, veya etkilenen vücut bölgesinde kronik ağrı hassasiyet ve terlemeye sebep olan müzbin bir ağrıdır.
Akciğer rahatsızlıkları

Nefes darlığı çekiyor ve akabinde terliyorsanız mutlaka doktorunuza görünmeli ve uygun tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. 
Çocuklarda c ve d vitamini eksiklikleri 

Genellikle kafa arkasında terleme meydana gelir, başın normalden fazla terlemesi hem çocuklarda hemde yetişkinlerde vitamin eksikliğinin belirtileridir.
Hipertiroidi 

Tiroid bezlerinin normalden fazla çalışması durumunda ortaya çıkan bu rahatsızlık dolayısıyla aşırı terliyor olabilirsiniz.
Obezite veya fazla kilolar 

Aşırı kilo birçok metabolik ve endokrin bozukluğuna neden olduğu için kilolu insanlar daha fazla terler.  Doğru diyet ve spor programlarıyla fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

22 Eyl 2017 - 17:34 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber