Sevgiyle yaşama tutundu

Antalya'da trafik kazası sonrası bilinci kapanıp yatağa mahkum olan 23 yaşındaki Ufuk Kadir Bulut, aile ve arkadaşlarının sevgisiyle hayata tutundu. Doktorların yaşama şansının düşük olduğunu söylediği Ufuk Kadir Bulut, 9 ay sonra geçen yıl hareket edip konuştu, ardından ailesiyle iletişim kurmaya başladı

2013

yılı eylül ayında Kemer ilçesi'nden Antalya'ya gelirken, yönetimindeki otomobil karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpışan Ufuk Kadir Bulut, ağır yaralandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bulut, yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 2 ay yaşam mücadelesi verdi. Bulut, sonrasında yatağa mahkum ve bilinci kapalı olarak ailesine teslim edildi. Bulut için yüzde 99 engelli raporu verildi.

'ANNE' DEMESİNİ BEKLERKEN ŞİMDİ KONUŞUYOR

Kazadan önce turizm sektöründe çalışan ve çevresinde yaşam sevinci ve hareketliliğiyle tanınan Ufuk Kadir Bulut, 9 ay boyunca her şeyden habersiz yatağa bağlı yaşadı. Ailesinin yardımıyla beslenerek yaşamını sürdüren Bulut, yine ailesinin güçlü sevgisiyle hayata sarıldı. Oğluna müzik dinletip, televizyon izleten Sevgi Bulut, Ufuk Kadir'in 1 günde yeni doğmuş bir bebeğe dönüştüğünü belirterek, ona hayatı yeniden öğrettiklerini söyledi. Sevgi Bulut yataktan kalkamayan, konuşamayan, hareket edemeyen, beslenemeyen oğlunu yeniden büyütmek için işyerini, otomobilini sattığını belirterek şunları anlattı:"Onu mama, çorba, yoğurt, meyve suları gibi sıvı gıdalarla beslemeye çalışırken, bir yandan da tedavisi için her ihtimali değerlendirmeye başladık. İlk başlarda oğlumun küçük bir hareketiyle büyük heyecan, mutluluk yaşadık. Ardından, hayattaki tüm olumsuzlukları görmezlikten gelerek, büyük bir umutla oğlumun yeniden eski günlerine dönmesini beklemeye başladık. Allah yüzümüze güldü. Doktorların yaşama şansının zor olduğunu söylediği oğlum, şimdi yardımımızla da olsa yemek yiyebiliyor, oturabiliyor. En önemlisi, ben onun 'anne' demesinin hayalini kurarken o şimdi konuşabiliyor."  
MERDİVENLERDEN RAHATLIKLA İNEBİLECEK

Konuksever Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın en üst katında oturan aileye, Sosyal Sorumluluk Projesi Gönülleri'nden de destek geldi. Sosyal sorumluluk gönüllüsü Doğan Elden, asansörü olmadığı için doktor kontrollerine gitmekte zorlanan aileye yüksek merdivenlerin bulunduğu yaşam mekanlarında kullanılabilen akülü cihaz hediye etti. 130 kiloya kadar hasta taşıma kapasitesine sahip sistemle 10- 15 kat çıkılabildiğini belirten Doğan Elden, şarj edilebilen ve bakım gerektirmeyen akü sistemiyle çalışan aparatın her türlü sandalyeye adapte edilebildiğini söyledi. Fiyatı 15 bin lira civarında olan sistemi gerçek ihtiyaç sahibine hediye ettiği için mutlu olduğunu belirten Elden şöyle dedi: "Bunu bir yardımsever bağışladı. Ev ve işyerlerinde asansörü bulunmayan engelliler bu sistemle rahatlıkla istedikleri kata çıkabilecek. 40 dereceden daha yüksek eğimlerde bile inip- çıkma kapasitesine sahip bu sistem, Ufuk Kadir Bulut kardeşimizin hayatını daha da rahatlatacaktır." Baba Ekrem Bulut ise oğlunun sol elini kullanmaya başladığını belirterek, yardımseverlerden akülü araba isteğinde bulundu.

20 Nis 2015 - 17:24 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber