'Şeker otu sıfır kaloriye sahip'

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Prof. Dr. Kenan Turgut, 2011 yılında üretimine başladıkları ve ülkede ’şeker otu’ olarak bilinen ’Stevia’ bitkisinin şekerden 30 kat daha tatlı olmasına karşın sıfır kaloriye sahip olduğunu vurguladı

AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Prof. Dr. Kenan Turgut, 2011 yılında üretimine başladıkları ve ülkede ’şeker otu’ olarak bilinen ’Stevia’ bitkisinin şekerden 30 kat daha tatlı olmasına karşın sıfır kaloriye sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye’de ilk olarak 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Prof. Dr. Kenan Turgut ve araştırma ekibi tarafından üretim çalışmaları başlatılan stevia bitkisinin Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği’ne göre Türkiye’de tatlandırıcı olarak kullanımına izin verilmesinin ardından yapılan çalışmalar daha da önem kazandı. Prof. Dr. Kenan Turgut, dünyada yapay tatlandırıcıların tahtını sarsan ve ülkede ’şeker otu’ olarak bilinen ’Stevia’ bitkisinin şekerden 30 kat daha tatlı olmasına rağmen sıfır kaloriye sahip olduğunu ifade ederek, doğal tatlandırıcıların meyve suları, gazlı içecekler, çikolatalar, bisküviler, pastalar, kekler başta olmak üzere şekerin kullanıldığı her türlü tatlı ya da farklı gıda ürününde kullanıldığını veya kullanılma potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

#

09 Ağu 2018 - 19:29 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber