Prostat hastalarına bitkisel çözüm

Uzmanlar prostat hastalarına bitkisel bir çözüm sunuyor, “sülforafan” içeren standardize edilmiş brokoli ekstresi prostat rahatsızlığına iyi geliyor

ERKEKLERDE ilerleyen yaşlarda en sık görülen problemlerin başında prostat rahatsızlıklarının geldiğini söyleyen Dr. Mustafa Eraslan, “BPH (iyi huylu prostat büyümesi), 50 yaşın üzerinde yüzde 50, 70 yaşın üzerinde yüzde 85 görülmektedir. Prostat kanseri, 50 yaş üzerinde en sık görülen kanserlerden birisidir ve erkek kanser tipleri içerisinde ikinci sıradadır. Prostat iltihabı da (prostatitist) üçüncü en sık görülen rahatsızlıktır.” dedi. Dr. Eraslan, BPH ve prostat kanserinde görülen belirtilerin sıklıkla benzer şekilde görüldüğünü söyledi ve belirtileri aktardı: “Sık idrara gitme, gece idrara gitme, acil işeme isteği, idrar kaçırma, idrarda çatallaşma, damla damla veya kesik kesik idrar, idrar yaptıktan sonra mesanenin boşalmama hissi, PSA seviyesinin artması gibi belirtileri sık görülür.”

ÇÖZÜM: SÜLFORAFAN İÇEREN BROKOLİ EKSTRESİ

Prostat problemlerinin azaltılmasında veya tedavisinde ilaç tedavisinden, cerrahi operasyonlara kadar birçok tedavi yöntemi kullanıldığına değinen Dr. Eraslan, bitkisel çözümlerden söz etti ve brokoliden elde edilen ‘sülforafan’ isimli maddenin prostat problemlerinde etkisi hakkında bilgi verdi. Mustafa Eraslan, akademik raporlara da göz atıldığında sülforafan kullanımının “İdrar sıklığında azalma, gece idrara çıkmada azalma, idrar yaparken zorlanma ve yanmanın ortadan kalkması, prostat büyümesine bağlı oluşan cinsel isteksizliğin ortadan kalkması, prostat rahatsızlığına bağlı nedenlerden oluşan sertleşme problemlerinin düzelmesi, normal ereksiyon hali, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, kanser hücrelerinin sayısında azalma, kanserli hücrelerin büyümesi ve beslenmesinin engellendiği, PSA seviyesinin düşmesi” şeklinde sonuç verdiğini belirtti. Eraslan, prostat problemlerinden kurtulmak için ,bir doktor kontrolünde olmak şartıyla, iyi bir dozda gerçekten “sülforafan” içeren standardize edilmiş brokoli ekstresi kullanılması gerektiğini ifade etti.

04 Ağu 2015 - 11:58 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber