Lösemili üçüzlerden ikisi ilikle kurtuldu

Gaziantep’te yaşayan Aslan çiftinin 18 ay önce dünyaya gelen üçüzlerinden biri 6 ay önce lösemi yüzünden hayatını kaybetti, ikisi ise ilik nakli ile hayat buldu

GAZİANTEP'İN Şehitkamil ilçesinde yaşayan, Sudenaz (8) ve Busenaz (5)  adında iki kızı bulunan Mahmut ve Canan Aslan çiftinin 18 ay önce tek yumurta  üçüzleri dünyaya geldi. Üçüzlerine Şükrü, Osman ve Cafer ismini veren çiftin mutlulukları kısa  sürdü. Aile, bebeklerden Osman’ı 7 aylıkken havale geçirmesi üzerine hastaneye götürdü. Osman’a lösemi teşhisi konuldu. Diğer bebeklere de yapılan kontrollerde Şükrü ve Cafer’e de lösemi teşhisi konuldu. Aile, tedavi için Hacettepe Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Burada bir süre ilaç tedavisi gören  bebeklerden Osman, yaklaşık 6 ay önce hayatını kaybetti.

 

Türkkök buldu

Doktorlar, diğer iki bebeğin yaşaması için tek çarenin ilik nakli olduğunu aileye iletti. Ailenin doku örneklerinin Şükrü ve Cafer’e uyumsuz olduğu tespit edildi. Bebeklere mutlu haber, Sağlık Bakanlığı ve  Türk Kızılayı iş birliğinde yürütülen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi  (TÜRKKÖK) Projesi’nden geldi. Yurt içinden iki vericinin bebeklere iliklerinin  uyumlu olduğu bildirildi. Bebeklerden Şükrü yaklaşık 2 ay önce, Cafer de 4 gün  önce ilik nakli oldu. İlk tetkiklerinde kan değerleri normale dönmeye başlayan bebekler,  nakille hayat buldu.

28 Ara 2015 - 10:44 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber