Kuş gribi geri döndü: 50 ölü

Tayland'da 30 bin hasta kuş gribi nedeniyle çeşitli hastanelerde tedavi görüyor

TAYLAND'DA 30,024 kişi domuz gribine yakalandı. Gribe yakalanandan 50 kişi hayatını kaybetti.

Toplum Sağlık Kurumu Genel Sekreteri Narong Sahamethapat yaptığı açıklamada ülkede toplam 30,024 kişinin H1N1 olarak da bilinen domuz gribi nedeniyle hastanelere başvurdu. Tedavisi devam edenlerin yanı sıra bu yıl 50 kişi hayatını kaybetti.

Normalde domuz gribinde ölüm oranı binde bir iken Tayland'da oran bu yıl altı yüzde bire düştü. Tayland'da geçen yıl H1N1 virüsü nedeniyle ölen olmamıştı. Bu da akıllara 'Domuz gribi geri mi döndü?' sorusunu getirdi.

Doktor Narong, bu virüsü diğerlerine oranla çok güçlü olduğunu ve Tay halkının çok az bir kısmının bağışıklık sisteminin buna dayanabileceğini belirtti. Narong açıklamasında, son önlemlerle haftalık hastanelere başvuran H1N1 hasta sayısının 2000'den 500'e düşürüldüğünü ancak alınan önemlerin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Narong ülkenin tüm devlet ve özel hastanelerindekileri önlem almaları ve H1N1 hastalarını diğerlerinden ayrı tutmaları konusunda uyardıklarını belirtti.

Halk önceki yıllarda yaşanan domuz gribi günlerine dönmekten korkuyor.

30 Nis 2014 - 16:50 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber