Kök hücre tedavisi ve 11 yararı

“Kök Hücre Tedavisi”nin dokuların iyileşmesindeki önemini ve iyileştirme yüzdesinin çok yüksek olduğunu belirten Kulak Burun Bogaz Baş Boyun Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özdogan, kök hücre tedavisinin insan hayatına önemli ölçüde etki eden 11 yanını sıralıyor

KÖK hücre tedavisinin kullanıldığı 11 alan

Prof. Dr. Ahmet Özdogan, kök hücre tedavisinde hastadan kan alınarak, santrifüj işleminin farklı hız ve devirlerde uygulanması sonrası, CD-34 denen kök hücreler dışında konsantre yenileme faktörlerinin de elde edildiğini söylüyor.

Hiçbir tekniğin PRP (trombositi aktive eden tedavi) de dahil olmak üzere, doku iyileşmesinde bu kök hücre tedavisi kadar başarılı olmadığını belirten Özdoğan, yenileme faktörleri ve kök hücre tedavisinin bir arada kullanılabildiğini vurguluyor.

Bu tedavinin;

1-Yüzde lifting etkisi,

2-Cilt kırışıkları,

3-Cilt lekeleri,

4-Doğum ve kilo vermekten dolayı çatlak tedavisi,

5-Boyun dekoltesindeki kırışıklıklar,

6-El lekeleri ve yıpranması,

7-Yüzün aydınlanma,ışıldama ve gerilmesi,

8-Yüz ve kol sarkması,

9-Saç dökülmesi ve seyrelmelerinde,

10-Ciltte en az 5 yıllık gençleşme,

11-Saç çıkarmada uygulandığını açıklayan Özdoğan, hastanın kendi kanı kullanıldığı için alerji riskinin olmadığına dikkat çekiyor.

Genelde kök hücre tedavisinin 3 seans uygulandığını ve sürekliliğinin ise 1 ile 4 yıl arasında değiştiğini ifade ediyor. Prof. Dr. Ahmet Özdogan, kök hücre tedavisinde başarı oranının %90 olduğunu, bilimsel araştırmaların göstergesi olarak ise tedavi sonrası 6 ile 9 ay sonra bile iyileşme sürecinin devam ettiğini açıklıyor.

06 Oca 2016 - 12:38 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber