İktidarsızlığa yeni çözüm

Erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlığın Türkiye’de görülme oranının yüzde 69.2 olduğunu açıklayan uzmanlar bu oranın küçümsenmeyecek kadar yüksek olduğuna dikkat çekiyor

İktidarsızlık tedavisinin artık çok daha kolay olduğuna dikkat çeken Kadıköy Şifa Sağlık Grubu ürologları Op. Dr. Levent Gürkan ve Op. Dr. Mustafa Günhan yeni tedavi yöntemi EDSWT ile ilgili bilgi verdi. En başta yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şişmanlık, sigara tüketimi, hareketsizlik şeker hastalığı olanlar gibi kardiyovasküler risk faktörü taşıyan grup risk altında.

Sertleşme bozukluğunun tedavisinde ilaçlara geçmeden önce düzeltilebilir risk faktörlerinin ele alınması gerektiğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sigaranın bırakılması, egzersize başlama, kilo verme birçok hastada dramatik düzelmeler sağlayabilir. Bu değişiklikleri orta yaşta gerçekleştirmiş kişiler dahi 2 yıl gibi kısa bir sürede bu değişiklikleri gerçekleştirmemiş olanlara oranla risklerini yüzde 70 düzeyinde azaltmaktadırlar. Yaşam şekillerini iyileştirmelerine rağmen sertleşme sorunları devam eden hastalar ilk basamak olarak ağızdan ilaç tedavisine alınmaktadır. İlaçlardan yüzde 50-80 oranında başarı beklenmelidir”

Nasıl kolaylık sağlıyor?

Low Intensity Shock Wave Therapy for Erectile Dysfunction (Düşük Yoğunluklu Şok Dalgaları ile Sertleşme Bozukluğunun Tedavisi) veya kısaltması ile EDSWT. “Bu tedavide amaç odaklanmış ses dalgaları ile peniste yeni damar oluşumunu desteklemek ve bu yolla vasküler kaynaklı sertleşme bozukluklarını kalıcı olarak tedavi etmek. 30 dakikalık 12 seanstan oluşan bu tedavi anestezi veya ağrı kesiciye ihtiyaç duyulmadan ayaktan gerçekleştirilmekte. Yeni olması nedeniyle hasta datası kısıtlı olan bu tedavinin ilk sonuçları çok yüz güldürücü” denildi.

25 Kas 2013 - 14:57 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber