Hastanelerde parmak izi dönemi

Özel ve üniversite hastanelerinde 1 Eylül'de başlayacak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne avuç içi izinin yanı sıra parmak izi de eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile sözleşmeli ve protokollü tüm özel ve üniversite hastanelerinde, 1 Eylül'den itibaren uygulanacak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne, avuç içi izinin yanı sıra parmak izi de eklendi. Değişiklikle genel sağlık sigortalısının, sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatında biyometrik yöntemler getirildi ve geçen yıl temmuz ayında Konya'da pilot uygulama başladı. Daha sonra, 15 Eylül-15 Ekim 2012 tarihleri arasında 20 ildeki (Ağrı, Amasya, Bartın, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Iğdır, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Sinop, Şırnak ve Yozgat) özel hastaneler ile üniversite hastanelerinde Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne geçildi.

'AVUÇ İÇİ İZİ YA DA PARMAK İZİ ALINACAK'
Pilot uygulama yapılan illerde, Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi, avuç içi damar izi ile TC kimlik numarasının eşleştirmesiyle uygulandı. SGK, "Biyometrik Yöntemlerle Kimlik Doğrulama Sistemlerine Ait Kılavuz"u güncelleyerek, 1 Eylül'de başlayacak "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi''ne avuç içi izinin yanı sıra parmak izini de ekledi. Değişikliğe göre, özel ve üniversite hastanelerine ilk başvuru sırasında, sigortalıların sağ ve sol eline ait avuç içi damar izi veya sağ ve sol eline ait işaret ve orta parmak biyometrik verisi TC kimlik numarasıyla eşleştirilecek. Sağlık hizmet sunucusuna müracaatlarda ise sigortalanın kimlik doğrulaması, sağ veya sol eline ait avuç içi damar izi veya işaret ya da orta parmaklardan herhangi birisinin biyometrik verisinin karşılaştırılması ile yapılacak. Biyometrik kimlik doğrulama işlemi yapılmadan genel sağlık sigortalısı adına MEDULA takip numarası alınamayacak. Kılavuzda, sağlık hizmet sunucularının 1 Eylül 2013 tarihine kadar avuç içi izi ya da parmak izi yöntemlerinden birini seçerek Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine geçişlerini tamamlamaları gerektiği bildirildi.

#

08 May 2013 - 12:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber