Goji berry’nin olağanüstü faydaları

Mutluluk meyvesi olarak bilinen Goji meyvesinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu biliniyor. Yaş olarak pek fazla piyasada bulunmayan goji meyvesinin uzmanlar tarafından kuru bir şekilde tüketilmesi tavsiye ediyor. İşte şifa kaynağı olarak bilinen goji meyvesinin sağlığınıza olan faydaları…

GOJİ küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptıkları ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Bu meyve aynı zamanda sağlık açısından olağanüstü faydalar sağlıyor.
Cinsel gücün kaynağı bu meyvede 
Tibetliler ona cinsel gücü artırması nedeniyle "Mutluluk meyvesi" diyor ve faydaları sıralandığında da bu ünvanı hak ediyor...
Saksıda bile yetişebilir
Türkiye'de üretimine yeni yeni başlanan Goji, iklimsel olarak da ülkemize uygun...
Ömrünüze ömür katar
Goji “Uzun Ömür Meyvesi” olarak bilinir. İçerisinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudunuzu korur.
Tümörün gelişimini durdurur
Çinde yapılan araştırmalar sonucunda goji meyvesinin  bazı kanser ve AIDS hastalığının tedavisinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Goji ayrıca, tümör hücresinin ölümüne neden olan apopitoz olayını hızlandırır ve tümör gelişimini durduğu söylenmektedir.
Kilo verdirir 
Günde bir avuç tüketilen goji meyvesinin hızlı bir şekilde kilo verdirdiği ortaya çıkmıştır.
Mutluluk veriyor
Dengeli bir miktarda tüketilen goji meyvesinin mneşeli ve mutlu bir ruh hali sağlamaya yardımcı olur.
Kanser hastalarına derman olmuş!
Çinde yapılan araştırmalarda goji meyvesinin kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yalnızca ilaç kullanan hastalara oranla %250 oranında arttığı görülmüştür.

24 Eyl 2017 - 11:44 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber