Dört süper gençlik iksiri

Bu iksir gibi besinler, sizi hem gençleştirecek hem de zinde ve formda kalmanıza yardımcı olacak İŞTE 4 ünlü uzmandan, 4 tarif

YEŞİLiçecekler herşeyin anahtarıdır  Vücudun yeşil yiyeceklere çok ihtiyacı var. Örneğin, semizotu ve ıspanak gibi gıdaların mutlaka bol bol tüketilmesi gerekiyor. Semizotu; E vitamini ile hücrelerinizi kaplar. Ayrıca sağlıklı yağlar grubundan olan Omega 3 yağları bakımından son derece zengin bir sebze niteliği taşır. Ispanak ise B vitamini, demir ve daha farklı birçok iyi şeye sahiptir.

MALZEMELER

• 1 demet ıspanak • Yarım demet maydanoz • 1 adet kereviz • 1 bölü 4 çay kaşığı zencefil kökü • 2 salatalık • 2 yeşil elma • Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI

Ispanakları iyice yıkayın ve çiğ olarak blendıra atın. Salatalığı, kerevizi, maydanozu, zencefili ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tatlandırmak için, bir elmayı da ilave edin. Hepsini karıştırın ve günde 3-4 bardak için.  SEMİZOTLU SALATA Semizotu kanı temizler, idrar söktürür, sinir krizlerine ve beyin yorgunluğuna iyi gelir, böbrekteki kum ve taşı döker. Şeker hastalarının susuzluğunu azaltır, kilo vermeye yardımcı olur. Şeftali iyi bir potasyum kaynağıdır, A ve C vitamini içerir, diüretik ve laksatif özellik gösterir. Ceviz, elzem bir yağ olan Omega 9 yağ asidi içerir, yağ kaynağı olarak A, E, D ve K vitaminlerinin emilimine destek olur. Lor peyniri hem kalsiyum hem de protein kaynağıdır. Domates, C vitamini ve beta karotence zengindir.

MALZEMELER

• 1 kg semizotu • 1 orta boy şeftali • 2 yemek kaşığı lor peyniri • 1 tam ceviz • 5-6 cherry domates

HAZIRLANIŞI

Yıkanmış semizotunu köklerinden kesin, bir kaba doğrayın. İyice yıkadığınız şeftaliyi de doğrayın. Lor peynirini, ceviz içini elinizle ufalayarak ekleyin, cherry domatesleri de ekleyerek tüketin.

KABAK ÇORBASI

Kötü beslendiğinizi düşündüğünüzde ertesi gün bedeninizi temizlemek için aşağıdaki tarife göre kabak çorbası hazırlayın ve örnek listeyi takip edin.

MALZEMELER

2 kabak (lif ve su oranı yüksek olup düşük kalorilidir) 2 yemek kaşığı bulgur (tam tahıl olduğu için lif ve bitkisel protein içerir ve tok tutar) 2 soğan (iyi bir antioksidandır) 2 domates (içerdiği likopen önemlidir) 2-3 diş sarımsak (bağışıklık sistemi ve kalp için faydalıdır) Birer demet nane, maydanoz, dereotu, limon suyu (c vitamini içerir) 1 çorba kaşığı zeytinyağı (kalp dostudur) Az tuz 2-3 bardak su

HAZIRLANIŞI

Hepsi beraber pişirilip, blendırdan geçirilir. Aşağıdaki örnek listeyi 3 gün boyunca uygulayarak, çorbanın etkisini artırabilir, detoks yaparak vücudunuzu temizleyebilirsiniz.

BUNLAR DA YAPILMALI!

Temizlenme süresince bol su içilmelidir, çay çeşitleri sınırsız içilebilir. Kahve ve kafein içeren içecekler ile alkolden uzak durulmalıdır. Gün içinde istenildiği kadar salatalık, domates, biber, marul ve kereviz sapı tüketilebilir.

METABOLİK DENGE SIVISI

Bağırsak ve böbrek çalıştırıcı, mide asitlerini dengeleyici, yağ yakıcıdır. Fark etmeden Diyet'in farklı formülleri bireylerin her zaman daha iyi kilo yönetmesine yardımcı olmuştur. Formüllerimizi hazırlarken besin öğeleri ve aktif bileşenlerin birbiri ile etkileşimleri değerlendirilmektedir. Formülde bulunan besinler ve baharatların eksik veya fazla konulması, içeriğine farklı maddelerin eklenmesi, bu sinerjiyi bozar ve etki mekanizmasını çalışamaz hale getirir. Fark Etmeden Diyet'in metabolik denge sıvısı on binlerce kişinin kullandığı, sağlıklı bir içecek alternatifidir. Kilo yönetiminde başarılı olmak için formülün içeriğini kesinlikle değiştirmemek gerekir.

MALZEMELER

• 2 orta boy elma (yeşil veya kırmızı) • 1 orta boy limon • 1 kuru dal veya rulo tarçın • 1 tatlı kaşığı tane karabiber • 1 tatlı kaşığı kuru karanfil

HAZIRLANIŞI

1 kabın içine elma ve limon (kabukları ve çekirdekleriyle birlikte) 4 eşit parçaya bölünerek konulur, üzerine rulo veya dal tarçın, tane karabiber, kuru karanfil eklenerek, 3 litre suda tercih edildiği sürece kaynatılır. Karışım kaynadıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır.

KULLANILIŞI

Her gün düzenli olarak, en az 3 çay fincanı, öğün sonrasında tüketilir. Yazın içine buz parçaları konularak soğuk olarak da içilebilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTA

Tansiyon düşüklüğü yaşayanlar, böbreklerinde taş, reflü ve mide rahatsızlığı olan bireylerin kullanmaması gerekir. Metabolik denge sıvısının etkisini artırmak için, bu sıvıyı içeren iki günlük detoks diyeti önerilir.

08 Nis 2014 - 11:16 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber