Cildinizi arı sütü ile arındırın

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy; ölü hücrelerin atılması ve hücre yenilenmesine yardımcı olabilmesi açısından arı sütü ve balın, kozmetik sektöründe uzun zamandır yararlanıldığını söyledi

TIBBİ ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy; arı ürünlerinin değerli olduğu, tüm dünyada kabul gördüğünü ve arı ürünleri gıda olmanın dışında sağlık alanında sıklıkla kullanıldığını söyledi. Arıların üretmiş olduğu bal, polen, propolis gibi insanlığa sunmuş oldukları faydalı ürünlerin yanında; arı sütü de, arı ürünleri arasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Gülsoy, "İçerdiği pek çok vitamin, mineral, enzim ve hormon gibi bileşimler arı sütünü zengin bir besin kaynağına dönüştürmektedir. Sağlığa olumlu yönde katkıda bulunduğu birçok bilimsel araştırmayla da desteklenmiştir. Son yıllarda ise doğal ve ekolojik ürün kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber kozmetik sektörü de 'doğal ve bitkisel ürün' yelpazesini genişletmektedir. Kompleks bir ürün olan arı sütü ve bal da bu kapsamda kozmetik sektöründe yerini almıştır. Yoğun besleyici etkisinden dolayı arı sütü ve bal özellikle yorgun ciltlerin bakımında kullanılmaktadır. Ölü hücrelerin atılması ve hücre yenilenmesine yardımcı olabilmesi açısından da kozmetik sektörü bu doğal ürünlerden yararlanmaktadır" dedi.

Doğal ve bitkisel ürünlere verilen değerin anlaşılması üzerine arıların sunmuş olduğu sağlık ile kozmetik ürünlerde doğal özler kullanarak fark edildiğini bildiren Gülsoy, arı sütlü ballı sabunda bu ürünlerden biri olarak tüketicilere sunulduğunu, içerisinde bulunan arı sütü ve bal cildi besleyerek canlılık kazanmasına yardımcı olduğunu ve selülit olan bölgeler için ideal ürün niteliği taşıdığını kaydetti.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy; lifli sabun formunda aktarlarda ve kozmetik marketlerde bulunan bu ürünlerin, lifli dokusu ile cildin yenilenmesini ve ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olarak doğal güzelliğinize katkı sağlayacağını açıkladı.

21 Eyl 2015 - 11:09 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber