Burun estetiğinde nefes almak çok önemli

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr.Cevdet Murat Akagün, burun estetiğinde nefes almanın çok önemli olduğunu söyledi

OP. Dr. Akagün, "Estetik burun ameliyatı burun yapısını, şeklini beğenmeyen insan için gerekli ve yeterli koşuldur diyebiliriz. Yani hastanın 'Ben burnumu beğenmiyorum' demesi, 'Bunu değiştirmek istiyorum' demesi bizim için yeterli bir cevaptır. Açıkçası hastalar nefes alma fonksiyonunu ikinci planda tutmaktalar ve onlar için şekil ve güzel daha ön planda diyebilirim. Burun estetik ameliyatları günümüzde kadın-erkek ayırt etmeden en çok gerçekleştirilen ameliyatlardır. Kadınlar daha çok tercih ediyor bu ameliyatı ancak son günlerde erkekler hastaların da bu ameliyatlara olan ilgileri artmış görünüyor ki bunu yapılan ameliyatlardan ve verilerden anlıyoruz" diye konuştu.
 
Burun estetik ameliyatlarında hastaların beklentilerinin oldukça geniş olduğunu vurgulayan Op. Dr. Akagün, "Hastalar estetik cerrahi sonrası hem rahat nefes alabilmek hem de hayallerindeki buruna sahip olmak istiyorlar. Bir de cerrahinin gerçekleri var ki kişiye yakışan hem de fonksiyonel olarak optimal bir buruna sahip olması amaç olmalı. Hastalar ilginç bir şekilde en çok ameliyatın süresini merak ediyorlar. Maliyetten çok tampon, şişlik ve ağrı gibi cerrahi sonrası süreci merak ediyorlar, şişliklerin ne zaman geçeceğini merak ediyorlar ya da her şey istendiği, beklendiği gibi gitmezse diye korkuyorlar ama ben hastalarımı pozitif olmaları yönünde telkin ediyorum. Pozitif düşünmek gerçekten cerrahi açısından ilk koşuldur diyebilirim" ifadelerini kullandı
 
Cerrahi sonrası hastayı uzun bir sürecin beklediğine dikkat çeken Op. Dr. Akagün, "Estetik ameliyatlar özellikle burun cerrahi ameliyatları oldukça sabır isteyen bir süreç. Morlukların, şişliklerin geçmesi, pansuman ve kontrol muayene süreçleri oldukça sabır gerektiriyor. Öncelikle hastalar sabırlı olmalı, hangi teknik yapılırsa yapılsın bir miktar morluk ve şişliğin olacağını, bu şişlik sürecinin zaman alacağını bilmeleri ve bu konuda acele etmemeleri gerekiyor. Ben özellikle bayan hastaların daha çok şekli, nefes almaya yani fonksiyona yeğlediklerini düşünüyorum. Kadın hastalar açısından şekil fonksiyona göre daha ön planda çünkü burun dediğimiz ve yüzümüzün tam ortasında bulunan bir organ, güzelliğimizin de bir parçası ancak erkek hastalar açısından bu biraz daha tartışmalı diyebilirim. Erkek hastalar daha çok fonksiyonu önemsiyor ve abartılı burunu tercih etmiyorlar. Kadın hastalar ise hava atabilecekleri, biraz daha kalkık, biraz daha havalı bir burundan yanalar ama erkek hastalar daha çok estetik olduğu belli olmayan, daha yüzlerine yakışan ve fonksiyonel olarak daha güzel bir burun istiyorlar" değerlendirmesini yaptı.

06 Ara 2016 - 10:38 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber