Yeni bir başlangıç

TALİHSİZ BİR TRAFİK KAZASI SONRASI 8 AY BOYUNCA CEZAEVİNDE KALAN ORTODONTİST DİŞ HEKİMİ MEHMET ALİ ÖZER, ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLADI

Alanya’nın ilk Ortodontisti Özer, uzak kaldığı yüzlerce hastasıyla yeniden buluşuyor
ORTODONTİ Uzmanı Mehmet Ali Özer, Röportajımızın konuğu oldu. Yaşadığı üzücü olayın ardından yeni bir başlangıç yapan Özer, birçok hastasının mağduriyetini önlemek için gazetemiz aracılığıyla çağrıda bulundu. İşte Doktor Özeri’in yaptığı açıklamalar:
- Yaşadığınız talihsiz olayın süreci nasıl gelişti? Alanya’da önce Özel Can Hastanesi'nde, son bir yıldır da özel bir klinikte çalıştım. 10 Temmuz 2011 tarihinde gece yarısı çok elim bir trafik kazası sebebiyle 8 ay süreli Alanya Kapalı Cezaevi'nde bulundum. Bu süre boyunca Alanya'da tedavisini yaptığım yüzlerce hastamın tedavileri yarım kaldı. Elimde olmayan bu nedenlerden dolayı hastalarımın yaşadıkları olumsuzluk ve tedavilerinin gecikmesi beni çok üzdü.
- Peki bu hastalar yokluğunuzda ne yaptılar? Bu hastalar ne yazık ki çalıştığım klinikteki hekim tarafından sahiplenilmedi ve sorunlar büyüdü. Pek çoğu da farklı arayışlara yöneldiler. Çok zor dönemler yaşadım.
- Tedavisi yarım kalan hastalar yeniden ücret ödeyecekler mi? Tedavileri yarım kalan hastalarımın işlemleri ekstra bir ücret ödemeden kaldığı yerden devam edecek. Bu etik bir kuraldır. İstemeden de olsa yaşanan bir mağduriyet var. Bu anlamda tüm hastalarımın bana yeniden ulaşmaları için çalışıyorum.
- Yeni bir başlangıç için ne söyleyeceksiniz? 13 Mart 2012 tarihinde cezamı bitirip tahliye oldum. Şimdi amacım, tüm arkadaş ve hastalarımızın tedavilerini tamamlamak ve üzüntüleri en kısa sürede gidermek. Özgürlük çok güzel. Asıl güzel olanı hastalarıma tekrar kavuşmak ve daha güzel tedaviler yapabilmek. Tüm arkadaşlarıma, tanıyanlara ve hastalarıma tekrar 'Merhaba' demek istiyorum.
- Eski veya yeni hastalarınız size nasıl ulaşacak? Yunus Emre Caddesi, Neslihan Apartmanı, 213, Alanya adresinden kendi muayenehaneme ulaşabilirler. Bölge olarak Başkent Hastanesi’nden 150 Metre Batı istikametine doğru olarak tarif edebilirim.
- Ortodonti muayeneleri için Alanyalılara öneriniz nedir? Her yaşta ortodontik tedavi yapılabilir fakat en kalıcı olan ve en başarılı sonuç veren tedaviler 9-16 yaş grubunda gerçekleştiriliyor. Bu anlamda geç kalınması kalıcı zararlar oluşturabilir. Güzel görünümlü dişler için erken yaşta kontrol önemlidir.
ORTODONTİ NEDİR? Ortodonti kelimesi, Yunanca'da ‘Ortho’ düzgün ve ‘odons’ diş kelimelerinden oluşmaktadır. Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri (alveolar kretler) üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Her ne kadar düzgün diş anlamına gelse de, kelime anlamını aşan Ortodonti bölümü, günümüzde sadece dişleri değil, alt ve orta yüz düzensizliklerini de tedavi etmektedir. Ortodonti dalı, alt ve üst çenenin kafa kaidesine ve birbirlerine göre konumunu ve dişlerin ilişkilerini üç boyutlu olarak inceler.
KİM KİMDİR? 1958 Alanya doğumlu olan Mehmet Ali Özer, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi. Aynı yıl ihtisas çalışmasına başlayan Özer, 1986 yılında, İstanbul Üniversitesi’nde Ortodonti Uzmanı ünvanını aldı. Amerika, İngiltere, İsveç ve İsviçre’de bilimsel çalışmalarda bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok kongre ve bilimsel toplantılara katıldı. 1999 yılında ülkemizin ilk özel diş hastanesini açan Özer, 2007 yılında bu işletmesini Amerikalı bir yatırım şirketine sattı. 30 yıl İstanbul’da çalıştıktan sonra memleketi olan Alanya’da 2009 yılından beridir çalışmalarına devam ediyor.

#

03 Nis 2012 - 00:00 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber