'Kalbini Durduran Adam' Alanya'da

Dünya onu 'Kalbini Durduran Adam' olarak tanıyor. Ünlü Mentalist Enis Talas, Dinamik Engelliler Derneği yararına Alanya'da gerçekleştireceği gösteri öncesi Pazartesi Sohbeti'nde Merve Kaya'nın sorularını yanıtladı

AKIL

okuma, canlı sayısal loto gösterisi, kaşıkları düşünce gücüyle eğip kırma, gözü kapalı araba kullanma, kalp durdurma gibi gösterilerle küçük-büyük herkese gizemli anlar yaşatan Enis Talas, bugüne kadar 'imkansız gibi görünen' çok sayıda başarılı ve çarpıcı gösteriye imza attı. Sinan Çetin'in sunduğu Star TV'de yayınlanan Fenomen isimli yarışmada 30 saniye boyunca kalbini durdurarak dünyada bunu başarabilen birkaç isimden birisi olarak kayda geçti. Geçen sene yılbaşından 10 gün önce Milli Piyango'nun yılbaşı sonuçlarını noter huzurunda bilen Talas, özellikle 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında yapmış olduğu çarpıcı tahmin gösterileriyle gerek yerel, gerekse ulusal basında büyük ses getirdi. Talas, 5 Mayıs 2015 Salı günü 20.00'de Alanya Kültür Merkezi'nde Dinamik Engelliler Derneği yararına sahneye çıkacak. İşte, Talas'la gösteri öncesi yaptığımız röportaj: 

Merve Kaya (MK): Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Enis Talas kimdir?

Enis Talas (ET):

Ben bir Mentalistim. İnsanlara gizem dolu heyecanlar yaşatan bir sanatçıyım başka bir deyişle. Bazıları için de kalbini durduran adamım ben, gözleri kapalı araba kullanan biri. Uzun zamandır sahnedeyim. Çok sayıda programa, yarışmaya katıldım, alkışlandım. İmkansızı gerçekleştirmek için sürekli çalışan, çabalayan biriyim. İstanbul'da dünyaya geldim. Çocukluğumun büyük bölümü Mersin'de geçti. Lise yıllarımda çalışkan ve aktif bir öğrenciydim. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nü bitirdim. Daha sonraları sigortacılık işine atıldım. Sigorta acentem halen aktif olarak çalışmaktadır.

'BEN YAPMAZSAM KİM YAPACAK?'

MK: Peki, aileniz? Ailenizin yaptığınız işe olan desteği ne yönde? Nasıl karşıladılar sizin kararınızı? 

ET:

Ailem yaptığım işle her zaman gurur duymuştur.  Onlara da söylediğim gibi 'Ben yapmazsam kim yapacak?'. Bir insan isterse farklılık yaratabilir ve benim de yarattığım farklılık bu gösterilerdir.

MK: Yeteneklerinizi ilk olarak ne zaman fark ettiniz?

ET: İ

lkokul yıllarımda okula gelen bir sihirbaz beni çok etkilemişti. Sihirbaz kılıç yutuyor, kılıcı boğazından geçiriyor ama kendisine hiçbir şey olmuyordu. O yaşlardaki bir çocuk için bunlar gerçekten müthiş gösterilerdi. 8 yaşımda izlediğim bir korku filminden çok korkmuştum ve her gece kabus görüyordum. 'Keşke' dedim 'rüyayı istediğim gibi görebilsem'.   Aynı mahallede oturduğum bir arkadaşımın abisinin sihirbazlık yaptığını öğrendim ve 'Acaba ben de bir gün müthiş bir sihirbaz olabilir miyim?' diye düşündüm. Daha sonra düşüncelerimi eyleme geçirdim ve birkaç arkadaşımla birlikte sihirbazlık dersleri almaya başladım. Eğitimler bittiğinde insanları etkileyebilecek çeşitli numaralar öğrendiğimi fark ettim. Yıllarca kendimi geliştirmek için uğraştım. 8 yaşında 'Keşke istediğim rüyayı görebilsem' deyip 15 yaşıma gelmeden istediğim rüyayı görebildiğimi fark ettim. Esasında ilk başardığım, yapabildiğim şey de buydu. Daha sonra bunun 'Lucid' olarak adlandırıldığını öğrendim.

MK: Peki ya enerji? Enerji farkındalığı ve yönetimi? Bununla ilgili neler söylersiniz? 

ET:

Kendimi bildim bileli enerjiyi hissedebiliyorum. Hepimizin içinde büyük bir güç var. Ancak bunu kullanabilmek için ayrıca bir çalışma yapmak gerekiyor.

'İNSANLARIN ALDATILMASINA KARŞIYIM'

MK: Gösterilerinizde herhangi bir akım veya düşüncenin etkisinde kalıyor musunuz? Gösterileriniz sırasında size yardımcı olan kişi veya kişiler oluyor mu?

ET:

Ben her zaman hürüm, gösterilerimde de aynı şekilde. Ben önce hayal ediyorum sonra da gerçekleştirmeye çalışıyorum. Bağlı olduğum salt düşünce ya da doğaüstü güç yoktur. İnsanların aldatılmasına, kandırılmasına kesinlikle karşıyım. Ve hayatım boyunca şarlatanlarla uğraştım bu yüzden. Gösterilerimi yalnız yapıyorum. Arka planda bir ekibim var ama sahnede anlaşmalı seyirci kullanmadım hiç, bana etik gelmiyor.

'MANTIKLI YAŞAMAK BİR BAŞKASINA GÖRE YAŞAMAKTIR'

MK: Hayat görüşünüz, hayat felsefeniz nedir? Hayatı, yaşamayı nasıl tanımlarsınız? Nedir size göre hayat?

ET:

Hayata pozitif bakıyorum hep. İnsanların daima istediği gibi yaşaması gerektiğini düşünürüm. Hayat her zaman insana gülmeyebilir ama biz yine de her olumsuz durumun üstesinden gelebiliriz. Ve hayat aşktır aynı zamanda. Ben bugüne kadar hep kalbimin sesini dinledim. 'Mantıklı ol' denildiği zaman bunu hep reddetmişimdir. Çünkü mantıklı yaşamak demek bana göre bir başkasına göre yaşamaktır. Ben hayatta tüm kararlarımı kendim veririm.  Doğru ya da yanlış, kendim için her zaman sorumlusu yine benimdir. Hayat denilen şey bazen gerçeklerden oluşur, bazense hayallerden. Kimi gerçekleri sever, kimi hayalleri. Her ikisini de seven az bulunur. Mentalizm, hayallerle olgunlaşmış gerçeklerdir aslında. Ben bunu kabul eden bir hayat anlayışını benimsiyorum.

MK: Kalbinizi durdurabildiğinizi söylüyorsunuz. Bunu nasıl başarabildiğinizi sorsak?

ET:

Dünyada kalbini durdurabilen insanlar vardı benden önce. Ben de 'dünyada herhangi bir şeyi bir kişi dahi yapabiliyorsa ben de yaparım' diye düşünürüm. Ve bunun için 15 yıl boyunca aralıksız uğraştım. Kaslarıma bir şekilde hükmetmeyi öğrenebildim sonunda. Kalbi durdurmak, tekrar çalışmasını sağlamaktan daha kolay aslında ama anlatamayacağım, anlatmakla sözlerime sığdıramayacağım çok detay var bu konuda.

'BÜYÜK İKRAMİYE NUMARALARINI 

 NOTER HUZURUNDA BİLDİM'

MK: Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye çıkacak numaraları doğru tahmin ettiğinizi söylediniz. Bu nasıl oldu? Çevrenizdekilerin üstün gücünüze olan yaklaşımı ile ilgili neler söylersiniz? Sınav sorularını ya da iddia kuponlarını soran kişiler oldu mu? O sorulara yaklaşımınız ne yönde oldu?

ET:

Atv'de Zahide Yetiş'in programında oldu, bu bahsini ettiğiniz şey. 10 gün önce notere teslim ettiğim numaralar çekilişten sonra açıldığında Milli Piyango büyük ikramiyesinin numaralarını bildiğim ortaya çıktı. Mentalizmin temel gösterilerinden birisi de başarılı bir tahmindir. Gelecek asla bilinemez ama tahmin edilebilir. Gösteriden sonra menajerim telefonunu birkaç gün kapatmak zorunda kaldı. Ortaklık teklif edenler, yardım isteyenlerle doldu, taştı. İnanır mısınız hala peşimi bırakmıyorlar. İnsanlara şunu söylüyorum: 'Bu sadece bir eğlence benim için. Gösteri dışında gerçek hayatta böyle şeyler yapmıyorum ama konu gösteri olunca limitsizim diyebilirim.'

MK: Seminer, konferans, eğitim veriyor musunuz? Turnelere çıkıyor musunuz?

ET:

Yaklaşık 10 yıldır başarı motivasyon seminerleri veriyorum. Ayrıca tüm Türkiye'de gösteri turneleri devam ediyor.

'HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ'

MK: Daha evvel Talasemi ve Lösemililer Derneği yararına sahneye çıkmışsınız. Hayranlık uyandıran gösterileriniz gerek yerel, gerekse ulusal basında büyük yankı uyandırmış. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinize devam edecek misiniz?

ET:

İhtiyaç sahipleri için her zaman gösteriler yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Bu sene 'Dinamik Engelliler' yararına yapıyorum gösterilerimi. Engellilere hepimizin yapabildiğimiz kadar yardım etmesi gerekiyor. Hepimiz bir engelli adayıyız aslında.  

MK: Gerçekleştirmeyi planladığınız herhangi bir proje var mı?

ET:

Ben çok şey düşünüp, çok şey hayal ediyorum.  Ve hayalimi gerçekleştirdiğim anda yeni bir hayalimin peşinden gidiyorum. Hayatım boyunca da böyle olacak.

MK: En büyük hayaliniz?

ET:

Mesleki anlamda öyle büyük bir hayalim yok aslında. Birkaç sene önce 'uçmak' diyebilirdim belki ama bir TV programında 15 metre kadar havaya yükselince sanırım bunu da gerçekleştirmiş oldum. Özel hayatımla ilgili hayalim var ama umarım gerçekleşir.

'GELECEĞİ KİMSE BİLEMEZ, FALCILARA ALDANMAYIN'

MK: Astroloji, kahve falı, tarot, kısacası parapsikolojiye olan inancınız nedir? Sizce onlar gerçekten doğru tahmin edebiliyor mu kişiye dair detayları?

ET:

Astrolojiye bir bilim dalı olarak inanıyorum elbette ama günlük burç yorumları ya da fallara değil. Parapsikoloji konuları henüz objektif bilimin kabul ettiği şeyler değil. Ancak dünyada zaman içinde birçok şey ispatlanabiliyor. Bunun da zamanı var belki de. Medyum diye bir şey olmadığını söyleyebilirim ancak. Ayrıca ben geleceği bilebilen bir falcıya da rastlamadım henüz. İnsanlara diyebileceğim tek şey aldanan insan olmamaları.

MK: Bugüne kadar pek çok gösteriye imza attınız, sayısız insan tarafından alkışlandınız. 'Benim için kıymeti gerçekten büyüktü' diyebileceğiniz bir gösteriniz oldu mu?

ET:

Her gösterim benim için değerli. Kalbimi durdurdum, gözü kapalı araba kullandım, havaya yükseldim, tahmin gösterileri yaptım. Birini diğerinden ayıramam. Hepsi güzel ve özeldi benim için.

‘BU GÖSTERİYİ KAÇIRMAYIN’

MK: Gösterilerinizden biri için Alanya'yı tercih etme nedeniniz neydi? 

ET:

Alanya çok sayıda turistin yaşadığı, tatil için geldiği bir şehir. Engellilere önem veren bir ilçe. Bu konuda kayıtsız kalmayacaklarına inanıyorum. Bu iş bir toplumsal sorumluluk meselesidir. Herkes üzerine düşenin fazlasını yapmalıdır diye düşünüyorum. 5 Mayıs'ta Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) 20.00'de 'Mentalist Kalbini Durduran Adam' gösterimi sergileyeceğim. İlgilenen herkesi gösteriye davet ediyorum. Bilet almak için 0544 455 74 47 Dinamik Engelliler Derneği çağrı merkezinin numarasını arayabilirler.

'BU HAYAT YALNIZCA SİZİN'

MK: İnsanlara, gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

ET:

İnsanlara hep şunu diyorum: Her zaman hayallerinizin peşinden gidin. Ufak sorunlarla geri adım atmayın. Bu hayat sizin ve kimsenin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin.

MK: Son olarak neler söylemek istersiniz?

ET:

Alanya halkını gösterime bekliyorum.  Bu gizemli eğlenceyi kaçırmasınlar. Engelliler yararına atılacak küçük bir adım bile önemli. Lütfen bunu göz ardı etmeyiniz. Herkese sevgilerimi sunuyorum. Teşekkürler.

20 Nis 2015 - 11:19 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber