TEB Vatandaşı ilaçsız bırakmayalım

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, İlaç Alım Protokolü'nün bitmesine kısa süre kala yaptığı açıklamada, ''Eczacılar, Sayın Bakan ile yapacağımız görüşme sonuçlanana kadar hastalarımıza eskisi gibi ilaç vermeyi sürdürecektir'' dedi.

Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay ve merkez kurulu heyeti, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği arasında yapılan İlaç Alım Protokolü'nün bitmesine kısa süre kala, görüşmelerden de bir sonuç alınmaması üzerine genel merkezde değerlendirme toplantısı yaptı.
Toplantının ardından bir açıklama yapan Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, "SGK üst düzey yetkililerden sonra 26.012012 Perşembe gününden başlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yapılan görüşmelerde de ilaçta kemer sıkma dönemi dolayısıyla eczacıların üzerine haksız yere bindirilen yükü azaltacak herhangi bir uzlaşıya varılamamıştır" dedi.
Son olarak Bakan Çelik'in, protokolün bitiş tarihi olan 1 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 10.00'da merkez heyeti yeni bir toplantıya çağırdığını bildiren Kızılay, "Protokol bittiği halde birliğimiz toplantıya katılım sağlayacaktır. Sayın Bakan'ın 74 milyonun önünde 24 bin eczacıya verdiği söze güvenerek, 1 Şubat itibariyle yeni bir dönem başlamasına karşın eczacılarımızın yarın sabah (bugün) vereceği ilaçların geri ödenmesinde herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyoruz. Eczacılar, Sayın Bakan ile yapacağımız görüşme sonuçlanana kadar hastalarımıza eskisi gibi ilaç vermeyi sürdürecektir'' diye konuştu. Kızılay, Türk Eczacılar Birliği'nin amacının İlaç Alım Protokolü'nü imzalamak olduğunu belirtirken, "Ancak mesleki haklarını korumakla yükümlü olduğu eczacılar adına herhangi bir protokol değil, eczacıları bir kaos ortamından çıkartacak bir protokol imzalama istek ve kararlığındadır. Bu nedenle Sayın Bakan'la yapılacak görüşme bizler açısından son derece önemlidir. Tüm eczacıların ve hastalarımızın gözü kulağı bu görüşmededir. Bizler, yarın yapılacak görüşme sonucunda sorunlarımızın Sayın Bakan tarafından çözüleceğini, eczacıları yapılan haksızlıkların giderileceğini ve eczacıları, dolayısıyla da hastalarımızı korumak için bir adım atılacağını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

#

03 Şub 2012 - 00:00 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber