Köprü kurdular

Alanya'nın sanatkar ruhlu gençlerini yetiştiren Türkler Güzel Sanatlar Lisesi "İki Deniz Arası Maarif Köprüsü" adlı proje ile Akdeniz ve Karadeniz arasında eğitim köprüsü kurdu

TÜRKLER Güzel Sanatlar Lisesi ve Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "İki Deniz Arası Maarif Projesi" kapsamında, iskele meydanındaki şelale önünde renkli bir organizasyon gerçekleştirildi. Etkinliğe öğrenciler, öğretmenler ve ailelerin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Büyük, Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Alanyalı hayırsever işadamı Hüseyin Girenes de katıldı. Her iki okulun öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi konukların beğenisini kazanırken, polifonik koro ve solo konser büyük alkış aldı. 70'i aşkın öğrencinin olduğu koro, söylediği şarkılarla davetlilere keyifli bir akşam yaşattı.
‘SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ AŞILIYORUZ’
Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ömer Faruk Aykuş, "Türkler Güzel Sanatlar Lisesi ve Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı bu proje ile ülkemizde yeni açılmış ve henüz eğitim kadrosunu tamamlayamamış güzel sanatlar liselerine rehberlik etmek, ortak konserler yapmak, workshoplar, atölye çalışmaları, resim sergileri ve seminerlerle destekleyecekleri, 'Kardeş Güzel Sanatlar Lisesi' hareketini başlattık.  Bu proje ile öğrencilerin çalışmalara katılımını sağlamak ve bilgiyi paylaşmak yoluyla sosyal sorumluluk bilinci aşılamak istedik" dedi.

12 May 2017 - 15:23 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber