Zavlak farkı

MHP'nin Pazar günü yapılacak ilçe kongresi öncesi sahaya inen son isim, partinin genç ve tecrübeli ismi Hacı Mevlüt Zavlak oldu. Zavlak'a Alanya’nın pek çok kesiminden yüzlerce partili ve delege de tam destek verirken, küskün oldukları gerekçesiyle yıllardır partiye uğramadıkları belirtilen çok sayıda MHP’linin de Zavlak’a destek için partiye gelmesi dikkat çekti

Alper KUTAY MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı’nın 11 Ocak’ta Alanya Belediye Düğün Salonu’nda 424 delegenin, partililerin ve vatandaşların katılımıyla yapacağı kongre öncesi başkan adaylığını ilan eden son isim, MHP’nin genç ama tecrübeli ismi Hacı Mevlüt Zavlak oldu. Zavlak, adaylığını dün saat 14.00’te yüzlerce partili ve destekçisinin katılımıyla MHP İlçe Teşkilatı’nda yaptı. Zavlak’ın adaylık açıklama törenine, diğer adaylar Şefik Bahçe, Hilmi Er ve Yücel Apaydın’ın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya’nın önemli işadamları, merkezin yanı sıra beldelerde faaliyet gösteren genç işadamları,  küskün oldukları gerekçesiyle yıllardır partiye uğramadıkları belirtilen çok sayıda kıdemli partili katıldı.

‘KONGREMİZ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇSİN’

Zavlak, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Aziz dava arkadaşlarım, kıymetli Alanyalılar, değerli basın mensupları. Hepiniz hoş geldiniz. Mensubu olmaktan daima gurur duyduğum MHP’nin, Pazar günü yapılacak ilçe kongresinin bir başkanlık yarışı olmaktan öte, teşkilatımızın birlik ve beraberliğinin ve çalışma azminin sergilendiği bir şölen havasında geçmesini temenni ediyorum.  Bizlere Selçuklu’dan miras, Osmanlı’dan emanet kalan, Türkiye’nin göz bebeği Alanya’mızın merkezinden köylerine kadar, ekip arkadaşlarımızla göstereceğimiz mücadele, şanlı tarihimize olan vefamızın gereğidir. Burada bulunan veya bulunamayan, bu davaya karşılıksız hizmet etmiş, bütün ülküdaşlarıma ve dava büyüklerime, şahsım ve ekibim adına yürekten teşekkür ederim.

‘MHP KADROLARINA GÜÇLÜ İSİMLER GEREK’

Yaklaşan 2015 Genel Seçimleri öncesinde, yol çetin, vakit dar, yük ağırdır. Bu sebepten ötürü, MHP kadrolarında, liyakatli, güçlü ve dik duruşlu insanların seçilmesi gerekir. Son yerel seçimlerde Alanya halkının, partimize gösterdiği güvenin ve verdiği görevin farkındayız. Ekibimle birlikte bu görevi eksiksiz yerine getireceğimize ve daha nice hizmet yarışlarından birinci çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Değerli dava arkadaşlarım, Türk tarihinden aldığımız ilham, sorumluluk ve hizmet aşkı ile Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde, MHP ilçe başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim. Kardeşlerim; hayat kısa, ölüm kesin. Vakti hayırlı işlere harcamak lazım. Allah’a emanet olun.”

Zavlak neden aday olduğunu Yeni Alanya’ya anlattı. Zavlak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “

Bildiğiniz gibi MHP Türkiye genelinde bir kongre sürecinden geçiyor. Bu süreçte yıllardır hizmet seferberliği yaptığımız MHP İlçe Teşkilatı’nın da Alanya’mızın geleceğine yön verecek kadroları belirleniyor. Senelerdir gönül verdiğim ve görev seçmeden millete hizmet için çalıştığım Milliyetçi Hareket’in bir mensubu olarak 11 Ocak’taki kongremizde, MHP ve Alanya için hizmet bayrağını en önde tutmaya talibim.

‘BİRLEŞME VE BÜTÜNLEŞMEDEN YANAYIM’

Devralmak istediğimiz bu hizmet bayrağı; liyakatli, güçlü ve dinamik kadrolar ile taçlanmalıdır. Öncelikle tecrübeli, aynı zamanda genç bir MHP mensubu olmamız, hem Alanya’mızda hem de ülke genelindeki değişimleri algılayıp koordineli bir teşkilatlanma oluşturabileceğimize en büyük kanıttır. Biz birleşmeden ve bütünleşmeden yanayız. Sadece bir zümrenin ya da bir kesimin milliyetçi hassasiyetleri için aday olmadım. Ben sadece Alanya delegesinin değil, Iğdır’dan Edirne’ye, Urfa’dan İzmir’e kadar ülkemizin her köşesinde, yüzlerini görmediğim, tanımadığım, ama bu partinin en iyi yerlerde olmasını canı gönülden isteyen ülküdaşlarımın mensubiyet bilinci ve hakkı için aday oldum. Hem turizm hem de çok göç alan bir bölge olmamızdan ötürü bizler hem Alanyalılık olgusunu korumak, hem de günbegün büyüyen Alanya’mızı dünya standartlarında bir şehir haline getirmek için bir uğraşa koyulmaya karar verdik.

‘SORUNLARA ÇÖZÜM BULACAK BİR EKİBİZ’

Şu günlerde MHP’nin üzerine düşen sorumluluk daha da büyüyor. Alanyalı vatandaşlarımız geçmişte MHP’li vekillere teveccühünü gösterdiği gibi, son yerel seçimlerde de Alanya’nın idaresini gönül rahatlığı ile MHP’ye emanet etmiştir. Bütün bunlar bizi üreten, düşünen, toplumun her katmanında ve Alanya’nın her köşesinde sadece sorun tespitiyle değil, sorunlara bulduğu akılcı çözümlerle adından söz ettiren bir yönetim oluşturma amacına yöneltmiştir. Biz, her şeyden önemlisi Alanya için her zaman daha da iyi bir gelecek olduğuna inanıyoruz. Neden mi? Ecdat yadigârı bu güzel şehir başkentlikle taçlanmış, asırlar boyunca Akdeniz’in gözbebeği olmuş, fakat pek çok dönemde ve hatta günümüzde bile hep Alanya dışı yönetim birimlerinin boyunduruğuna mahkûm kılınmıştır. Biz bunu hak etmiyoruz.

‘HALK HİZMETİ SEÇTİĞİ BAŞKANDAN ALMALI’

Toroslar’ın çocukları ve burayı yurt bellemiş hemşerilerimizin kendi hizmetlerini doğrudan talep etme hakkı kendi yerel yönetimlerinde istediklerini kolaylıkla dile getirebilme hakları olmalıdır. Demokrasi bunun için vardır. Biz diyoruz ki; Alanya’da demokrasi işlesin, halkımız ise hizmeti mecbur bırakıldığı yapılardan değil, kendi seçtiği temsilcilerinden alabilsin. En ücra köyünden ve beldesinden tutun da, şehir merkezine kadar Alanya’yı bir bütün yapı şeklinde düşünüyoruz. Bu yapının ise irade sahibi Alanyalı vatandaşlarımızla birlikte dimdik bir şekilde ayakta kalacağına inanıyoruz. Alanya’da ve Türkiye’de Milliyetçi Hareket bugünlere çok zorlu yollardan geçerek gelmiştir. Bizler bunların bilincindeyiz. Bu yüzden MHP’ye geçmişte ve bugün hizmet etmiş olan teşkilat başkanlarımızın, yöneticilerimizin ve büyüklerimizin biz gelecek kuşaklara haklarını helal etmelerini istiyorum.

‘KONGREDE DEMOKRASİ TECELLİ EDECEK’

Büyüklerimizin elleri daima bizim omuzlarımızda olsun ki, onların bize duydukları güven ile pek çok zorluğu kolayca aşabilelim. Partimizin bu kongre sürecinde, Türkiye genelindeki il ve ilçe teşkilatlarımızı yönetecek kadrolar değerli delegelerimiz tarafından belirlenecektir. Alanya teşkilatımız hem partimize hem de ülkemize örnek olacak bir tabloya daha imza atmıştır. Çok adaylı bir seçim maratonuna sahne olacak kongremiz, demokrasi ve milli iradenin aslında nasıl tecelli etmesi gerektiği konusunda bilhassa iktidar partisine ders verecek niteliktedir. Bu kongrede oy isteyen de oy verecek olan da etle tırnak gibi bütünleşmiş dava ve şuur birliği etmiştir. Ötekileştirmeden, Yunus Emre misali ‘Gönüller Allah’ın evidir’ diyerek hiç bir kalbi kırmadan yapılacak bu demokrasi hamlesi, inşallah başta Alanya’mıza, daha sonra ülkemize örnek olacaktır.”

08 Oca 2015 - 08:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber