Yabancılar yolu kapattı

MAHMUTLAR beldesinde 2004 yılından sonra artarak Mahmutlar’ın yeni vatandaşları olan yerleşik yabancılar, yollarının bakımsız ve asfaltsız olmasından dolayı yolu kapattılar. Mahmutlar’da sonunda bu da oldu.

Alper KUTAY
Mahmutlar’da yerleşik yaşayan yabancılar isyan ederek yolu kapattılar. Barbaros Caddesi’nde bulunan Cantaş Yapı Market ile Atatürk Caddesi’nde bulunan Hasbul Market arasında kalan yolun alt yapı çalışmaları nedeniyle şubat ayı içerisinde kazıldığını daha sonra belediye tarafından kaderine bırakıldığını söyleyen yerleşik yabancılar, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik’e ateş püskürdüler. TÜRKİYE’YE REZİL OLMAYA MI GELDİK? Merkez Cami Sokağı’nda yaşayan konut sahiplerinden Norveç uyruklu Anita Nilsen, “Başka ülkelerde herhangi bir çalışma sonrası yarım bırakılmaz. Alt yapı çalışmaları şubat ayı içerisinde başlayınca biz de ‘Belediye çalışıyor’ diyerek çok sevinmiştik. Sokağımızı kazıp alt yapı çalışması bitince üstünü toprakla kapatıp gittiler. Böyle bir çalışma bize göre yarım bırakılmış bir çalışmadır. Bizler ülkemizden daha rahat yaşamak için buralara geldik. Ama şimdi tozdan balkona bile çıkamaz olduk, bu bizim kaderimiz olamaz” dedi. MAHMUTLAR BELEDİYESİ HİÇ ÇALIŞMIYOR Mahmutlar’da yaşayan yerleşik yabancılar olarak Mahmutlar ekonomisine ve kültürüne önemli katkılar yapan yerleşik yabancılar, “Bizler dünyanın en güzel ve bütçemize uygun yer diyerek Mahmutlar’ı yaşam alanımız diye seçtik. Belediye yönetiminin üzerine düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Yolumuz kışın çamur içinde, yazın toz toprak içinde. Bizi Mahmutlar’dan soğutmasınlar” dediler. “Mahmutlar sadece Barbaros Caddesi’nden ibaret değildir” diyen yerleşik yabancılar, “Sanki Mahmutlar’da sadece Barbaros Caddesi varmış gibi davrananlar Mahmutlar’ın bir bütün olduğunu unutmasınlar. Yayla yollarının bile asfalt yapıldığını biliyoruz. Mahmutlar’ı çok seviyoruz. Bizim siyasetle işimiz yok diye mi bizi unutuyorlar” dediler.

#

03 Ağu 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber