‘Vekil listesini yazan ben miyim?’

Seçim teşekkürü için Alanya'ya gelen MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, "Alanya'nın adayı neden seçilmesi zor olan 5. sıradaydı" sorusuna, "Bu işler nasip işidir. Listeyi yazan ben miyim ki bu soruyu bana soruyorsunuz" yanıtı verdi

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı

, MHP Alanya İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası teşekkür için geldiğini söyleyen Akıllı, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er ve partililer ile istişare yaptı. Akseki, İbradı ve Gündoğmuş'a uğradığını söyleyen Akıllı, "Alanya’daki çalışmalarından ve seçime katkılarından dolayı başta Hilmi Er olmak üzere yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, Ülkü Ocakları'na, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bayramdan önce Ankara’daydım. Gelmeden önce MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye uğradım, sizlere ayrı ayrı selamlarını getirdim. Seçim çalışmalarım esnasında hep söylediğim bir söz vardı. Seçilmiş olan milletvekilleri olarak bizler tüm Antalya’nın milletvekilleriyiz. Alanya’nın bütün sorunlarında sizlerle beraber olacağıma dair söz vermiştim. Bu sözümü tekrar söylüyorum. Bundan sonra sık sık Alanya’ya ve Gazipaşa’ya geleceğim. Evimi Ankara’ya götürmedim, evim hâlâ Manavgat’ta" dedi.

'SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ'

Bir basın mensubunun, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Erken seçime hazır olun' diye talimatı vardı. Bu konuda bir çalışmanız var mı?" sorusuna Akıllı, "Tabi ki çalışmalarımız var. Bu bir siyasettir. Bugün herhangi bir parti iktidara gelir ama mutlaka seçimler tam zamanında olacak diye bir kaide yok. Siyaset ile uğraşan tüm arkadaşlarımız ile, milletvekili ve ilçe teşkilatlarımız ile de biz her zaman seçime hazırız. Seçimden de çekinmeyiz. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz" yanıtını verdi.

'LİSTEYİ BEN DEĞİL BAHÇELİ YAZIYOR'

Bir başka gazetecinin, "Manavgat'ta seçilebilecek yerden MHP'nin 3 adayı vardı ama orada 3. parti oldunuz. Geçen yıl yerel seçimi kazanan Alanya'da ise 5. sırada bir aday vardı ve MHP Alanya'da 2. parti oldu. Erken seçim olsa daha fazla milletvekili çıkaracağınızı bilseniz, yerinizi Alanya'nın adayına verir misiniz?" sorusuna Akıllı, "Bunun takdir yetkisi bizde değil. Takdir yetkisinin bende olmadığı bir şey için Alanya halkına nasıl söz vereyim. Ya da şovmenlik yapıp 'Tabi ki veririm' deyip halkı mı kandırayım? Listeyi yazan kalem benim elimde değil. Listeyi yazan Sayın Bahçeli'dir ve  bu bir nasip meselesidir" diye konuştu.

24 Tem 2015 - 16:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber