'Vali onay vermedi'

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Sünbül, Alanya'ya dönük birçok yatırımın bazı siyasi çevrelerce engellendiğini iddia etti.

Antalya İl Genel Meclisi kararı doğrultusunda Süleymanlar Köyü'nün Yerlibelen ve Anbarlı Mahallesi’nde sondaj çalışması sonucu su bulunduğunu açıklayan Sünbül, "Aynı köye ait İnlice Mahallesi'nde ise sondaj çalışması yapılmadı. AKP'li üyeler, suyu bile olmayan İnlice Mahallesi'ne şebeke hattı döşenmesini isterken, çoğunluk suyu bulunan Yerlibelen ve Anbarlı'ya su şebekesinin döşenmesini istedi. İl Genel Meclisi, iki mahallede şebeke çalışması yapılması, bir mahallede ise su bulunması için sondaj çalışması yapılmasını istedi ve bu yönde bir karar alındı" dedi.
"VALİ BEY GERİ GÖNDERDİ"
Süleymanlar Köyü'nün iki mahallesine şebeke hattı döşenmesi yönündeki İl Genel Meclisi'nin kararını Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın onaylamadığını ifade eden Sünbül, "Vali Bey, bu konuyu onaylamıyor. İki kere İl Genel Meclisi karar aldı, ikisini de geri gönderdi. AKP'li üyeler, şebeke hattının İnlice'ye döşenmesi yönünde olumsuz oy kullandı. Vali Altıparmak'ın bu kararları neden ve niçin geri gönderdiğini merak ediyoruz. ‘Köylerin su sorununu çözelim’ derken, Valilik bu çalışmamızı erteliyor veya geri gönderiyor. Nisan Meclisi'nde yeniden bu konuyu mecliste görüşüp, aynı kararı alacağız. Vali Bey'in bu kararı iptal edip, etmeyeceği konusunu merak ediyoruz. Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Genel Kurulu'nda alınan bir kararı bir kere geri gönderiyor, üçüncüsünü geri gönderemiyor ve onaylamak zorunda kalıyor. Vali Bey'in bir hizmet için alınan kararı geri göndermesine anlam veremedim" şeklinde konuştu.

#

30 Mar 2013 - 00:20 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

köylü - senide gördük sende boşsun boş 2 yıl peşinde koştuk yok bugün yok yarın derken ikisenedir bizi ektin seçim yaklaşıyor köyümüze oy istemeye geleceksin ozam sana iki çift lafım var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 00:20

Çorum Haber