Türkiye bu kamburdan kurtulmalı

CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, ulusal Kurtuluş Savaşı’nın denizdeki zaferi olduğunu söyledi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Zuhal Sirkeli, 1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilerek yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, ulusal Kurtuluş Savaşı’nın denizdeki zaferi olduğunu söyledi. Kabotaj Kanunu sayesinde Türk vatandaşlarının kendi deniz ve limanlarında yük ve yolcu taşıma hakkını elde ettiğini anımsatan Sirkeli, “Kabotaj Kanunu ile vatandaşlarımızda kendi deniz ve limanlarına sahip çıkma bilinci aşılanmış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Yıllardır sağ iktidarların, bugün de AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucu özelleştirme uygulamaları ile stratejik öneme sahip limanlarımızdaki işletme hakları yavaş yavaş yabancıların eline geçerek, vatandaşlarımız ve ülkemizin aleyhine dönüşmüştür” dedi.

‘ÜLKEYE AİT BİR TEK GEMİ BIRAKMADILAR’

Sirkeli, açıklamasına şöyle devam etti: “Uygulanan bu yanlış politikaların sonucu gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir gemi kalmamış, tamamı özelleştirme adı altında peşkeş çekilmiş, kabotaj hattında çalışan yolcu gemilerimiz bakımsızlık ve satış sonucunda tamamen yok olmuştur. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına karşın, ithal ettiğimiz malların nerede ise yüzde 90’ı deniz yolu ile gelmesine karşın, neredeyse tamamı karayolu ile dağıtılmaktadır. Yıllardır Kabotaj Bayramı olarak kutladığımız 1 Temmuz’u bu yıl ne yazık ki bayram olarak kutlayamıyoruz.

‘KABOTAJ BAYRAM OLMAKTAN ÇIKARILDI’

Ülkemizin üzerine çöreklenmiş bir karabasana karşı, her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da yük ve yolcu taşıma hakkını yeniden elde etme mücadelesini vermemiz gerekiyor. Daha dün emperyalizme karşı nasıl yedi düvele karşı başarılı olduk ise bugün de aynı inanç ve kararlılıkla vereceğimiz mücadelelerle, yeniden 1 Temmuz’un bayram olarak kutlanmasını diliyor, CHP Kadın Kolları olarak tüm denizcilerimiz adına bize bu hakkı iade eden Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.”

01 Tem 2014 - 11:28 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber