‘Turizmde ürün çeşidi olmalı’

AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, turizmi 12 aya yaymak için mutlaka ürün çeşitlendirilmesi yapılması gerektiğini söyledi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut'un 'Manavgat Sevdamız Gerçek' sloganıyla başlattığı kampanyaya destek vermek amacıyla Manavgat’a giden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Side'de esnafı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Türel ve Barut, Side Esnaf Derneği, TÜRSAB Side Manavgat BYK ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) yetkilileriyle bir araya geldi. Turizmin bölgenin en büyük ekonomik sektörü olduğunu ifade eden Türel, turizmi 12 aya çıkarmak için sunulan ürünün çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi. Klasik turizm anlayışını mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Türel, “Sizler yatırımcısınız. Bu konuda başarıyı kim sağlayabilir. Antalya'nın halini görüyorsunuz” dedi.

‘SPOR TURİZMİ DESTEĞİ ŞART’

Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 5 sene önce nasıl bıraktıysa hâlâ aynı olduğunu, herhangi bir ilerleme yaşanmadığını savundu. MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut ise Manavgat'ta turizmin 12 aya yayılması için öncelikle açık alan sporlarına yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Barut, “Manavgat'ta özellikle Titreyengöl ve Kızılağaç bölgesinde oteller kışın kapalı. Binlerce insan işsiz kalıyor. Bölgemizde açık alan sporları olan futbol, tenis, golf, okçuluk, bocce gibi spor dallarına yönelik bir çalışma yapılırsa bu oteller kışında açık kalacaktır” diye konuştu. Barut, dernek olarak gelecek sezon için tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini ve yurtdışında büyük ve tüketici fuarlarına katıldıklarını söyledi.

17 Şub 2014 - 17:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber