Türel’den taşıma sektörüne neşter

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), aralarında Alanya’nın da bulunduğu tüm ilçelerde faaliyet gösteren ticari taksi, toplu taşım yapan yük ve nakil araçları, kiralık ve taşımacılık faaliyeti yapan tüm araçların denetlenmesi için bir komisyon oluşturdu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), aralarında Alanya’nın da bulunduğu tüm ilçelerde faaliyet gösteren ticari taksi, toplu taşım yapan yük ve nakil araçları, kiralık ve taşımacılık faaliyeti yapan tüm araçların denetlenmesi için bir komisyon oluşturdu.
Denetim  Komisyonu’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Antalya 6. Bölge Müdürlüğü ile Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü ekipleri yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle turizm bölgelerinde kanun ve yönetmeliklere aykırı yolcu taşımacılığı yaptığı yönünde şikâyetleri artan kiralık araçlara yönelik denetimlerini sıkılaştıracak.
ALANYA’DA DA DENETİM YAPILACAK
Denetimler, Antalya Büyükşehir Belediyesi il sınırlarının genişlemesi nedeniyle oluşturulacak yeni komisyonlarla diğer ilçe ve bölgelerde de etkin şekilde gerçekleştirecek. Denetimlerde turizmin olumsuz etkilenmemesi için otellerin bağlı bulunduğu birlik ve derneklere yazılı bildirim yapıldı. Bildiride, şikâyetlerin sonlandırılması amacıyla oluşturulan denetim komisyonunun faaliyetine başladığı, aksine hareket eden taşımacılar hakkında yasal cezai işlemlerin uygulanacağı belirtildi. Denetimler sırasında otellerinde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin olumsuz etkilenmemeleri amacıyla otel yönetimleri, otellerin içerisinde yasalara aykırı yolcu taşıma işi yapan şirket ve şahıslara müsaade edilmemesi konusunda uyarıldı.

16 Haz 2014 - 16:33 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber