Türel CNN Türk’te anlattı

TBMM İçişleri Komisyonu’nda 13 ili ‘büyükşehir’ kapsamına alan yasa tasarısının görüşmeleri sürerken, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te hazırlayıp sunduğu “Tarafsız Bölge” adlı programa katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler verdi.

Programa ayrıca CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal da katıldı. Türel, yasanın faydalarını anlatırken Alanya’dan ve Alanya’ya ulaşımdan da örnekler verdi. ‘ALANYA’YA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK’ Türel, “Örneğin Alanya’dan Antalya’ya gitmek için bazen iki, bazen üç vasıta değiştiren vatandaşlarımız bu yasa sonrası tek araçla ulaşım sağlayıp hem zamandan hem de maddi kayıptan kurtulacaklar” dedi. Yaklaşık 90 dakika süren programın son bölümünde soruları yanıtlayan Türel, sahil kesiminde çok sayıda belde belediye olduğunu, bunun da ekonomiye büyük zararının olduğunu ifade etti. Türel, yeni yasa sonrası belde belediyelerdeki “arpalık” olarak tabir edilen uygulamaların da kalkacağı mesajını verdi.

#

19 Eki 2012 - 02:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber