Transit geçiyor

14 Aralık'ta özel uçakla Gazipaşa Havalimanı'na inecek olan Başbakan Erdoğan, Alanya'dan transit geçerek direkt Manavgat'a gidecek

BAŞBAKAN Erdoğan, 14 Aralık Cumartesi günü saat 12.30'da özel uçakla Gazipaşa Havalimanı’na (GZP) iniş yapacak. Antalya kökenli iki Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu'nun da eşlik edeceği Başbakan Erdoğan, Gazipaşa adayını açıklayıp, otobüsle Alanya'dan transit geçiş yaparak Manavgat'a geçecek.

İLÇE BAŞKANI DOĞRULADI


AKP İlçe Başkanı Menderes Haymanalı, programın henüz netlik kazanmadığını ancak Alanya'nın şimdilik programa dahil edilmediğini doğrularken, Başbakan Erdoğan'ın Alanya'dan transit geçmesinin altında Menderes Türel'in "Gazipaşa ve Manavgat'ta sıkıntı var ama Alanya'da yok" raporunun etkili olduğu konuşulmaya başlandı.

ADAYLAR O GÜN AÇIKLANABİLİR

TÜREL'İN
bu raporu üzerine iki günlük Antalya programına Gazipaşa ile başlayacak olan Başbakan Erdoğan, sıkıntılı olan Manavgat, Korkuteli ve Finike'yi de ziyaret edip seçmenle buluşacak. Gelen son bilgilere göre ise, Antalya ile 19 ilçesinin belediye başkan adayları aynı gün Cam Piramit'te açıklanacak.


TÜRKİYE
genelindeki çok sayıda büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayını belirleyen ve pek çoğunu kamuoyuna açıklayan Başbakan Erdoğan, 14 Aralık Cumartesi günü Gazipaşa’ya geliyor.
Saat 12.30’da özel uçakla Gazipaşa Havalimanı’na iniş yapacak olan Başbakan Erdoğan’a başta Antalya kökenli iki Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere bazı bakanların ve bölge milletvekillerinin de eşlik edeceği konuşuluyor.
Gazipaşa Havalimanı’nın temsili açılış kurdelesini kesecek olan Başbakan Erdoğan’ın, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapacağı, Gazipaşa Belediye Başkan Adayı’nı açıklayıp otobüsle Alanya’dan transit geçerek Manavgat’a gideceği belirtiliyor.
***
Dün konu hakkında soru yönelttiğim AKP İlçe Başkanı Menderes Haymanalı ile Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güney, Başbakan Erdoğan’ın programının henüz netlik kazanmadığını söylerken, Alanya’dan transit geçeceği ve durmayacağı yönünde kendilerine de bilgi geldiğini ima ettiler.
Filmi geriye sayıp programı yeniden anımsayalım.
Başbakan Erdoğan Cumartesi günü öğle saatlerinde Gazipaşa’ya uçakla geliyor, Alanya’yı es geçip buradan Manavgat’a gidiyor, Pazar günü ise sabah önce Korkuteli'ne, ardından direkt Finike'ye geçiyor.
Peki, neden bu ilçelere gidiyor?
Daha da önemlisi, içlerinde neden Alanya yok?
Dün bu sorunun peşine düştüm ve şu ilginç bilgilere ulaştım.
***
Bilindiği gibi Gazipaşa ve Manavgat'ta CHP çok güçlü, son kamuoyu anketlerine göre CHP’nin buralarda ipi göğüsleme şansı çok yüksek.
Antalya ise halen CHP'nin elinde olarak görünüyor.
İddiaya göre, Başbakan Erdoğan, Antalya programı öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'e, “Antalya'da nerede problemimiz var?” diye soruyor. Antalya’nın ilçelerine yönelik ziyaretler de Menderes Türel'in Başbakan Erdoğan’a verdiği o cevaba göre şekilleniyor.
***
Türel’in, “Alanya’da sıkıntı yok. Buradaki belde ve köylerin tercihi bizden yana. Belirlediğimiz aday, belde ve köylerin yanı sıra şehir merkezinde de çok sevilen bir isim. Ancak Alanya dışındaki Gazipaşa, Manavgat, Korkuteli ve Finike gibi yerlerde sıkıntı var. Buralara mutlaka uğramanız, seçmene yüzünüzü göstermeniz gerek” dediği iddia ediliyor.
Eğer son anda çok büyük bir değişiklik olmazsa, Başbakan Erdoğan 14 Aralık Cumartesi günü Gazipaşa’dan direkt Manavgat’a geçecek, Türel’in “Sıkıntı yok, oylar bizim” dediği Alanya’dan geçerken sadece halkı selamlayacak.
Ve eğer kulağıma gelen duyumlar doğruysa, Alanya’nın AKP’li Belediye Başkan Adayı da 14 Aralık Cumartesi günü Antalya Cam Piramit’te düzenlenecek törende açıklanacak.

04 Ara 2013 - 22:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber