‘Toptancı Hali Türkler’de olmaz’

Bölge İdare Mahkemesi’nin Alanya Toptancı Hali’nin Türkler’e taşınması ihalesini iptal etmesinin çok doğru bir karar olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Şimdi Türel’in önünde iki yol var. Ya zorlamayla ya uzlaşıyla bu krizi çözer” dedi

Alper KUTAY

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi ve Alanya Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubu Şehir Plancısı Erkan Demirci, hafta başı yapılan ve Alanya’ya ilişkin önemli kararların alındığı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını değerlendirdi. Demirci, dün düzenlediği geniş kapsamlı toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Ayın 8'inde Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısını yaptık. Toplantıda Alanya ile ilgili görüşülen konular ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İmar ile ilgili bir kaç vatandaş işi dışında şehrimizi ilgilendiren Yeşilöz Mahallesi’nde İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen, Alanya Kaymakamlığı tarafından yürütülen imar planı işi vardı. Bu kısmen üçüncü dereceden doğal sit alanları, kısmen de doğal sit alanları dışında kalan bölgeleri kapsıyordu.

‘YEŞİLÖZ’DE HİÇBİR SORUN OLMAYACAK’

Doğal sit alanı dışında kalan alanlar için, yani Yeşilöz Mahallesi’nin karayolunun kuzeyinde kalan kısımlar için yapılan plan daha önce (30 Mart sonrası kapatılan) İl Genel Meclisi tarafından onaylanmış ve planlar askıya çıkarılmıştı. Askıya yapılan itirazlar BŞM Meclisi’nde değerlendirildi ve karara bağlandı. Artık Yeşilöz'ün planları ile ilgili 1/1000'lik planların yapım süreci başladı. Bununla ilgili çalışmalar İl Genel Meclisi döneminde yapıldığı için planlamayı yapan büro olarak bize destek veren Menderes Sivri'ye ve dönemin Yeşilöz Köyü Muhtarı Muzaffer Karadağ’a teşekkür ediyorum. Doğal sit alanı olan kısımda süreç devam ediyor. Geçen hafta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Tabiat Varlıkları Komisyonu araziyi yerinde keşfe geldi, çalışmalarını tamamladı. Gelecek ay da inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosya gönderilecek.

‘ADEM BAŞKAN BU SÜRECİ TAKİP ETMELİ’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’den isteğimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek bu dosyanın takipçisi olsun, işin hızlandırılmasını sağlasın. Öte yandan Türkler ve Avsallar Mahallesi için hazırlanan imar planlarına yapılan itirazlar yine Büyükşehir Belediyesi gündeminde görüşüldü, İmar Komisyonu’na havale edildi. Muhtemelen gelecek ayki toplantılarda bu planlar neticelendirilecek, o bölgelerin de planlama ile ilgili prosedürleri tamamlanmış olacak. Alanya Belediyesi’nin halen devam eden, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bekleyen Okurcalar ve İncekum Mahallesi'ne ait imar planı dosyaları var. Onların da bir an önce hızlı bir şekilde takip edilip bitirilmesi gerekiyor ki bizim için en önemli süreç budur. Çünkü bu dosyalar bitmeden Antalya BŞB’nin yapacağı Alanya bütününe yönelik 1/25.000 ölçekli nazım imar planı sürecinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi mümkün değil. Bu süreçte Alanya'nın doğusunun, batısının ve merkezinin tamamını kapsayan bir planlama BŞB tarafından yapılacak. Burada da hem meclis üyelerinin hem de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in bu sürece dahil olması gerekiyor ki ileri de herhangi bir sorun yaşanmasın.

MAHKEME YERİNDE BİR KARAR VERDİ’

Bu arada Alanya'nın bir de adeta kanayan yarası haline gelmiş olan Toptancı Hali sorunu var. Türkler Mahallesi’ne yapılması planlanan, hatta ihalesi bile yapılan Toptancı Hali’nin ihalesini Bölge İdare Mahkemesi iptal etmiş. Bu bizim açımızdan memnun edici bir durumdur. Çünkü Alanya Toptancı Hali’nin Türkler Mahallesi’ne taşınmasını ne vatandaş, ne üretici, ne de Hal esnafı istemedi, buna rağmen birileri bu konuda ısrar etti. Bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önünde iki yol var. Ya usul eksikliğini giderip üretici ve Hal esnafı ile konuşmadan aynı bölge için yeniden ihale açacak, ya da üretici ve Hal esnafı ile birlikte hareket edip orta yol bularak yeni bir ihale yapacak.

ANTALYA BŞB’YE SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

Biz CHP Grubu olarak bu ihalenin nerede ve nasıl yapılması gerektiğine dair BŞB’ye yönlendirici olmak, Hal esnafına tercüman olmak adına BŞB Meclisi’ne bir soru önergesi verdik. Soru önergesinde öncelikle Alanya Toptancı Hali’nin bugün gelinen son durumu ile ilgili bir özet yaptık. ‘Halin daha merkezi bir yerde yapılması mümkün müdür?’ diye 10 soru sorduk. Şimdi o sorulara verilecek yanıtları bekliyoruz.”

10 Eki 2014 - 18:25 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber