‘Sipahioğlu’ndan ders alsınlar’

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, önceki gün Ankara’da yapılan İlçe Belediye Başkanları Toplantısı’nda belediye başkanlarına seçim kazanma taktikleri veren AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, önceki gün Ankara’da yapılan İlçe Belediye Başkanları Toplantısı’nda belediye başkanlarına seçim kazanma taktikleri veren AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Antalya Milletvekili ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi. Aktaş, “Türel 2009’da seçim kaybetmiş bir siyasetçidir. Yenilmiş ama şimdi çıkıp tecrübelerini anlatıyor. Üç kez üst üste seçim kazanan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da eğitime gerek duymayıp Çin'e gitmiş. Bence AKP’liler asıl eğitimi kendilerine karşı iki dönemdir seçim kazanmış Sipahioğlu'ndan almalılar” dedi.

AKTAŞ’TAN İMAM HATİP ÖNERİLERİ Öte yandan iki yıl önce Barbaros Azakoğlu İlköğretim Okulu’nun ek binasında eğitime açılan İmam Hatip Ortaokulu’nun bu yıl krize dönüşmesini de eleştiren Aktaş, “Okulun öğrenci sayısı bugün itibariyle 127 oldu. Öyle zannediyoruz ki bir iki yıla kalmaz, kapasitesi tamamen dolar. Şehrin doğu tarafına, Sanayi Sitesi girişine de ortaokulları birleştirmek amacıyla bir İmam Hatip Okulu yaptırıldı. Şu anda burada eğitim gören öğrenciler oraya taşınmak isteniyor. Ancak şu anda Barbaros Azakoğlu’ndaki ortaokul daha çok şehrin batı kesiminde oturan vatandaşlarımızın çocukları için ideal bir okul olmuştur” dedi.
‘BAŞKA BİR FORMÜL BULUNMALI’ Aktaş, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu nedenle veliler çocuklarını daha çok bu okula göndermeyi tercih etmişlerdir. Yine bu okulun şehrin merkezinde olması da ayrıca tercih nedeni olmuştur. Eğer burası, yapılan bu yeni binaya taşınacak olursa öğrenciler şimdi bir araçla okula ulaşırken o zaman iki araçla okullarına gitmek zorunda kalacaklar. Bu okul şehrin batısında oturan öğrencilerimize hizmet vermeye devam etmelidir. Cikcilli beldesi girişinde yeni yapılan okul şu anda karma eğitim yapan İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilerin kız ve erkek olarak ayrı ayrı eğitim verilmesi amacıyla
kullanılmalıdır.
‘GÜNEY VE ÇAVUŞOĞLU KRİZİ ÇÖZSÜN’ Yani şu anda kullanılan bina, Kız İmam Hatip Lisesi olarak devam etmelidir. Yeni yapılan bina ise Erkek İmam Hatip Lisesi olarak tahsis edilmelidir. İmam Hatip Okulu’ndan bahsediyorsak, kız ve erkek öğrencilerin mutlaka ayrı eğitim yapmaları zorunluluğu çok daha gereklidir. Sayın Başbakan her zaman ‘Biz dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz’ diyor. O halde buradan AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’e ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’na seslenmek istiyorum. Lütfen bu sorunu çözün, bu okullara sahip çıkın.”

19 Eyl 2013 - 18:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber