Sena Nur'un yeri garanti

7 Haziran öncesi Antalya'nın 19 ilçesine giden ve büyük ilgi gören Avukat Sena Nur Çelik'in 1 Kasım Erken Seçimleri'nde 5 yerine 3. sıra adayı olacağı konuşuluyor.

TÜRKİYE 1 Kasım'da yapılacak seçimlere kilitlenirken, Antalya'da ise siyasi kulisler, yeniden şekillenecek milletvekili listeleri üzerine yoğunlaştı. En olasılıklı senaryolar AKP'de yazılırken, CHP'de değişmesi gündemde olan 1 sıra için tam 4 aday var. MHP'nin 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Ankara'ya gönderdiği 3 ismin sıralamasında ise değişim yapılması beklenmiyor. AKP'nin, Lütfi Elvan'ın birinci sırada yer aldığı 14 kişilik milletvekili listesinde kritik noktalarda yaşanabilecek bir değişim, parti kulislerinin ilk gündem maddesini oluşturuyor. O değişimlerden ilki, 7 Haziran'da 3 Dönem kuralına takılan eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ekseninde tartışılıyor. Tüzükteki 3 Dönem kuralı esnetildiği için Alanyalı Çavuşoğlu'nun büyük olasılıkla listenin ilk sırasına yerleştirileceği, bunun üzerine Elvan'ın başka bir şehre kaydırılabileceği ifade ediliyor.

ÇELİK BÜYÜK İLGİ GÖRMÜŞTÜ

Öte yandan 7 Haziran sürecinde aday olmak istediği İstanbul'dan başvuru yapan ancak iddiaya göre son anda yapılan bir gece yarısı operasyonu ile Antalya listesinin 5. sırasına konulup Antalya Milletvekili seçilen Avukat Sena Nur Çelik'in bu kez 5 yerine Gökçen Enç ve Hüseyin Samani'den boşalacak 3. veya 4. sıraya yazılacağı da gelen bilgiler arasında. Seçim sürecinde gerek Alanya merkez ve kırsal mahallelerinde, gerekse Antalya'nın ziyaret ettiği 19 ilçesinde büyük ilgi gören Sena Nur Çelik'in oy potansiyelinden istifade etmek isteyen AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve ekibinin, listeyi hazırlayacak olan Başbakan Davutoğlu'na "Sena Nur'u yeniden Antalya'dan olarak görmek istiyoruz" talebinde bulunacakları da gelen bilgiler arasında.

01 Eyl 2015 - 16:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber