Samani İsrail tohumu bitti!

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Hüseyin Samani,

“Türkiye'de bir dönem İsrail menşeli tohumlar kullanılırken, tohumculuk sektöründeki gelişmelerden sonra İsrail menşeli tohumların payı yüzde 5'ler seviyesine kadar düşmüştür” dedi. İsrail'in sektörde söz sahibi olduğu yılların geride kaldığını vurgulayan Samani, Türkiye'de 2002 yılından sonra yerli tohum üretimindeki payın önemli ölçüde arttığını bildirdi. ‘İSRAİL DAMGASINI BİTİRDİK’ Samani, açıklamasında şunları kaydetti: “Türkiye'de bir dönem İsrail menşeli tohumlar kullanılırken, tohumculuk sektöründeki gelişmelerden sonra İsrail menşeli tohumların payı yüzde 5'ler seviyesine kadar düşmüştür. Bu azalma trendi devam etmektedir. Yerli tohumların payı ise her geçen gün artmaktadır. Türkiye, tohumda ihracat dönemine geçmiş bir ülke konumundadır. Türkiye, tohumda artık İsrail'e muhtaç değildir.”

#

02 Şub 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber