Saadet’te ‘Kısa’ ve ‘Düzgün’ sesleri

“SAADET Partisi bölünmedi” diyen bir grup partili dün Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı bürosunda bir basın açıklaması yaptı.

Alper KUTAY
 Eski İlçe Başkanı Hasan Uğur ve bir grup partilinin Saadet Partisi’nden istifa etmesiyle boşalan başkanlık koltuğuna kasım ayında yapılacak kongreye dek geçici bir başkan atanacağını söyleyen SP İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Kısa, “Önümüzdeki günlerde genel merkez kongremiz var. Bu kongreye katıldıktan sonra Alanya’ya dönüşte geçici bir başkanı göreve getirip kasım ayındaki kongremizi bekleyeceğiz. Asıl başkan kongrede seçilecek” dedi. SAADET'TE İSTENMEYEN BİR KONGRE SÜRECİ YAŞANDI Öte yandan Saadet Partisi’nden istifa etmeyip görevlerine devam eden partililer dün SP İlçe Teşkilatı bürosunda bir araya geldiler. Kasım ayındaki kongrede başkan adayı olacakları ileri sürülen Serdar Kısa ile Lekalem Düzgün önderliğinde parti bürosunda buluşan partililer adında bir basın açıklaması yapan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durusoy, Saadet Partisi’nin 11 Temmuz günü yapılan olağan üstü kongresinin yersiz, gereksiz ve zamansız bir şekilde icra edildiğini söyledi. GİDEN ARKADAŞLAR TOPLANTILARA BİLE KATILMIYORDU Durusoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Anlamsız yapılan bu kongre partimiz içerisinde birtakım ciddi sıkıntılara sebep olmuştur. Bugün bu basın toplantısını yapmamızın iki temel sebebi bulunmaktadır. Basına yansıyan, parti yönetimindeki kopuşlarla alakalı olarak üyelerimizi ve Alanya halkımızı bilgilendirmek istiyoruz. Maalesef üzülerek beyan ediyoruz ki, yönetim kurulumuzda bir kısmı aktif bir kısmı ise yönetim kurulu toplantısına bile katılamayan ama gönlünden bize destek olan kardeşlerimiz partimizdeki aktif siyasetten ayrılmıştır. BÜYÜK KONGREMİZ 17 EKİM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK Davamıza geçmişten bugüne az ya da çok emeği geçmiş herkese teşekkür ediyoruz. Saadet Partisi Alanya İlçe Teşkilatı yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız. Biz dün olduğu gibi bugün de Milli Görüş’ün tek Partisi olan Saadet Partisi’nin de dünya insanlığının kurtuluşu için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni bir dünyanın kurulması umudu ile çalışmak isteyen her birey ve kurumla fikir alışverişinde bulunmaya devam edeceğiz. İkinci olağanüstü büyük kongremiz 17 Ekim 2010 Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Genel Başkan, Genel İdare Kurulu üyeleri seçimi ve tüzük değişikliği gündemi ile yapılacaktır. ALANYA'YA KASIM AYINA DEK GEÇİCİ BAŞKAN ATANACAK Alanya ilçe teşkilatımız olarak kongremize katılacağız. Kongreye katılmak isteyen tüm halkımız davetlidir. 16 Ekim 2010 Cumartesi akşam saat 22.30’da Alanya İlçe Teşkilatı bürosu önünden otobüsler kaldırılacaktır. Kongre dönüşü 18 Ekim 2010 Pazartesi günü saat 20.00’de Saadet Partisi İlçe Teşkilatı yönetim kurulu toplanarak, yapılacak olan ilçe kongremize kadar ilçe başkanlığına ve başkanlık divanına yeniden görevlendirme yapacaktır. Yapılacak olan istişareler neticesinde oluşan başkanlık divanı heyeti bir basın açıklaması ile halkımıza duyurulacaktır.”

#

15 Eki 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber