'Recep Bey huzur bırakmadı'

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara adlı gemiye yaptığı saldırının altında AKP hükümetinin yattığını savunan CHP İlçe Başkanı Osman Özcan, “Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü unutan Recep Bey, ‘Yurtta huzursuzluk, dünyada huzursuzluk’ sloganını uygulamaya sokmuştur. Başımıza ne geliyorsa Recep Bey yüzünden geliyor” diyerek Başbakan Erdoğan’a göndermede bulundu

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Osman Özcan, “Birkaç gün önce İsrail’in yaptığı rezaletler dünya gündemini oluşturmaya devam ediyor. Türk hükümeti, ‘Bu zorbalıklar İsrail’in yanına kar kalmayacak’ diyorsa da, bunların laftan öteye gitmeyeceğini herkes biliyor” dedi. ELÇİLER BİR AY SONRA GERİ DÖNER Bağırıp çağırmakla bu işlerin düzelmeyeceğini belirten Özcan, “Oturduğun yerden kınamak bir çözüm değildir. ABD ile İsveç, Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nı onayladığı zaman bizim hükümet elçilerimizi hemen geriye çekti. Ne oldu, bir ay sonra elçiler yine gittiler. Şimdi de İsrail’den elçimizi geri çektik, bir ay sonra elçi geriye dönecek, sonra İsrail açılımı diye bir şey uydurup yine gündemi değiştirecekler. Ülkenin sefaletini de yoksulluğunu da unutturacaklar” dedi. HANİ ANALAR AĞLAMAYACAKTI AK Parti hükümetinin her fırsatta ‘analar ağlamayacak, bu fırsatları değerlendirelim’ diyerek ülkeyi oyaladığını ancak bugün gelinen noktada her gün yeni şehitler verilmeye devam edildiğini söyleyen Özcan, “Son iki ayda 39 şehidimiz var. Hani analar ağlamayacaktı? Açılım lafları gümbürtüye gitti, Habur’a gelenler şimdi mahkeme önüne çıkacakmış. En çok üzüldüğümüz nokta ise şu. Devletin bakanı, ‘Giden gemiyle bizim ilgimiz yok’ diyor. Dünya alem biliyor ki, gemiyle AK Parti’nin birebir ilişkisi vardır. İsrail gemiyi göndermememizi aylar önce istedi ama AKP inatla geminin gitmesine izin verdi. Hatta 45 AKP’li milletvekili bu gemiye binmek istedi ama son anda engellendiler. Açıkça söylüyorum. İsrail’in yaptıklarının zeminini hazırlayan AKP iktidarıdır” şeklinde konuştu. RECEP BEY HUZUR BIRAKMADI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 33. Kurultayı’nda sarf ettiği sözler gibi konuşmasında Başbakan Erdoğan’a sık sık ‘Recep Bey’ diye hitap eden Özcan, “Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü unutan Recep Bey, ‘Yurtta huzursuzluk, dünyada huzursuzluk’ sloganını uygulamaya sokmuştur. Başımıza ne geliyorsa Recep Bey yüzünden geliyor” diyerek Başbakan Erdoğan’a göndermede bulundu.

#

03 Haz 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber