Numan Kurtulmuş Saadet'ten ayrıldı

SAADET Partisi'nin (SP) olaylı kongresinden sonra yönetimi kayyuma devredilirken, Genel Başkan Numan Kurtulmuş, yapılan istişarelerden sonra partiden ayrılma kararı aldıklarını açıkladı.

“Dört koldan çok iyi hazırlanmış saldırılarla karşı karşıya kaldık” diyen Kurtulmuş, parti aleyhine 14 tane dava açıldığını hatırlattı. Son kayyum davasının Türkiye siyaseti üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Kurtulmuş, “Saadet Partisi iktidarda ya da iktidar ortağı olsaydı iktidardan edilecekti. Bu durum, Türk siyasetinin içinde bulunduğu durumun göstergesidir” diye konuştu. Her şeyin milletin gözü önünde olduğunu belirten Kurtulmuş, “Ciddi ve kapsamlı bir komplo ile karşı karşıya kaldık” dedi. SİYASET YAPMA İMKANI KALMAMIŞTIR “Artık bu parti içerisinde birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Şahıslara değil, ilkelere bağlılığı esas aldık” diyen Kurtulmuş, konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Kurtulmuş sesi titreyerek, “Sırça saraylarda oturarak ahkam kesmedik. Ne kendi başımı öne eğdirecek, ne bu davaya inananların başını öne eğdirecek bir yanlış yaptık” diye konuştu. Kurtulmuş görüşmelerden sonra alınan kararı ise, “Yeni Kerbela denemelerine, yeni çatışmalara yol açmamak için genel kurul çalışmalarına katılmıyoruz, genel başkanlıktan ve Saadet Partisi’nden ayrılıyoruz. Yeni bir siyasi hareketin ilk adımıdır. Bu bir veda konuşması değil, yeni bir başlangıcın önsözüdür” sözleriyle açıkladı.

#

02 Eki 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber