‘Kargalar değil, asıl vatandaşlar gülüyor’

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konusunda yaptığı açıklamanın ardından milletvekillerini arayarak Hızlı Tren Projesi konusunda bilgi aldığını söyledi. Sipahioğlu'nun, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a haksızlık yapıyoruz. Hızlı tren, Kuşyuvası yolu gibi yaptığı projeleri unutmayalım” açıklamasına tepki gösteren Türktaş, Sipahioğlu'nun bu açıklamasının hemen ardından Ankara'yı arayarak iki milletvekilinden Hızlı Tren Projesi konusunda bilgi aldığını söyledi.

‘HERŞEYİ AKP’LİLER Mİ BİLİYOR?’
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2013 yatırım programında Hızlı Tren Projesi’ne ayrılmış tek bir kuruş bile olmadığını bizzat CHP’li milletvekillerinden öğrendiğini dile getiren Türktaş, “Eskişehir–Antalya arasının projesi çizilmiş. Ankara’da Zafer Havaalanı’na hızlı tren sapsın mı sapmasın mı tartışması varmış ama Alanya konusu yalanmış” dedi. Konya–Antalya–Alanya arasındaki hattın geçeceği yerlerin bile belirlenmediğini üzülerek öğrendiğini ifade eden Türktaş, “Maalesef iktidarda kim varsa, milletvekili, belediye başkanı, ilçe başkanı, onların dediği hep doğru da vatandaşın veya muhalefet partisinin dediği hep yanlış mı? Var mı böyle bir kural?” diye sordu.
‘TREN PROJESİ HAZIR BİLE DEĞİL’
Türktaş, açıklamasına şöyle devam etti: “Tıpkı bizim gibi birileri çıkar ve bir telefonla gerçeği öğrenir. Belki bu proje ileride hayata geçirilir ama şu an için ortada henüz projesi bile yok. Proje yokken Sipahioğlu medyanın karşısına çıkıp ‘Bakan buraya sıcak bakmasa Hızlı Tren Projesi yapılır mıydı?’ diyor. Projeyi çıkarıp göstersin. Hani nerede? Sen kimi kandırıyorsun? Sipahioğlu'nun bu söylediklerine kargalar değil asıl vatandaşlar güler. Çünkü olmayan projeye gülerler. Binali Yıldırım ‘2016’da hızlı treni getireceğiz’ demiş. Ama sene 2013 oldu, ortada proje mroje yok. Proje iki günlük iş değil ki. Belki çizimi bile iki yıl sürecek.”

#

05 Oca 2013 - 00:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber