Karagöz’den başkan adaylarına çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı’nın genç kuşak isimlerinden olan Avukat Mehmet Can Karagöz, önümüzdeki günlerde yapılacak Baro seçimleri öncesi başkan adaylarına çağrı yaptı.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı’nın genç kuşak isimlerinden olan Avukat Mehmet Can Karagöz, önümüzdeki günlerde yapılacak Baro seçimleri öncesi başkanadaylarına çağrı yaptı. Karagöz şöyle konuştu: “Hepimizin bildiği gibi geçen hafta boyunca bazı meslektaşlarımızın İstanbul'da yargılandığı davada, tüm meslektaşlar yönünden tahliye kararı verilmiştir. Kararın verilmesinin üzerinden 1 gün geçmeden savcılığın itirazı üzerine bazı meslektaşlar yönünden istem kabul edilmiş, yeniden yakalama emri çıkarılmıştır. Ancak, mahkeme bu kararı verirken, itirazı incelemeye yetkili mercie dahi göndermemiş, kendi kararını ortada hiçbir yeni kanıt bulunmamasına karşın düzeltme yolunu seçmiştir. Gerekçede ise ‘işin önemi’ yazmaktadır.
‘BARO BAŞKANLARI GÜVEN VERSİN’
Bu noktada adaylarımızdan beklentim, ya böyle kararların normal olduğu, sık sık alındığı yönünde açıklama yapıp baro üyesi meslektaşları rahatlatmaları, ya da bu durumun hukuk devletine dair temel ilkeleri derinden zedelediğinin kabulü ile bu dosyayı bizzat veya özel olarak inceleyip, ‘işin önemi’ gerekçesi başta olmak üzere bu konuda bilgi vermeleri ve gereken duruşu sergilemeleridir. Fikrimce bu konu, avukatlık ücreti üzerinden alınan KDV, CMK ücretleri ve hele hele arabuluculuk konularından çok daha hayati ve avukatların dışında ülke demokrasisinin de gereğidir. Antalya Barosu üyesi meslektaşların da avukat haklarını gözeten adaylara ideolojik yaklaşımda bulunmadan destek verdikleri hepimizin malumudur. Bu noktada, oy kullanımında esas alacağım ilk kriterin bu olacağını gururla vurgulamaktayım.”

16 Eyl 2018 - 17:20 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber