'Kadınlar eziliyor'

Vatan Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 'Öncü Gençlik' üyesi Büşra Ezgi Duman'a açıklama yaptırdı. Duman, "Kadınlar eziliyor" dedi

Haber: Alper KUTAY
ÖNCEKİ
gün gerçekleştirilen ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ile yola devam kararı alan Vatan Partisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 'Öncü Gençlik' üyesi Büşra Ezgi Duman'a yaptırılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye'de cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Atatürk devrimleri ile kadınlar erkeği ile birlikte eşit ve onurlu yurttaşlar haline getirilmiş, birlikte üreten, birlikte tüketen, seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere en ileri medeni haklara sahip mutlu yurttaşlar olmaları sağlanmıştır.
'KADINLAR 2. SINIF OLDU'
Günümüzde cumhuriyetin temel ilkelerini içlerin sindiremeyen işbirlikçi iktidarlar tarafından kadınlar eğitim ve üretimden uzaklaştırıcı politikaların baskısı altına alınmıştır. Kadın, üretimden kopartılıp köleleştirme sürecine sokulmuştur. Kadınlara kölelik layık görülmektedir. Geriye gidiş hız kazanmıştır. Eve hapsedilen kadın her türlü zorbalığa, şiddete taciz ve tecavüze uğramakta, töre cinayetleri ile can vermektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında asla göremeyeceğimiz bu durumlar, günümüzde olağan olaylar haline almıştır. Kadınların bu sorunlarını ancak Atatürk'ün devrimci programını uygulamakla çözmek mümkündür, başka çözüm yoktur."

07 Mar 2016 - 15:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber