Işık'tan mevkidaşına çok sert sözler!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD'li mevkidaşı Ashton Carter ile yaptığı görüşmede, El Nusra, PKK, El-Kaide, PYD, YPG, DHKP-C'nin terör örgütü olduğunu belirterek, "İster Irak'ta ister Suriye'de olsun, terörist grupların meşruiyet kazanmasına izin veremeyiz. Bu örgütler, sizin müttefikinizi hedef almaktadır." dedi. Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı için geldiği Brüksel'de ABD Savunma Bakanı Carter ile görüştü

EDİNİLEN bilgiye göre, görüşmede ağırlıklı olarak Suriye, Irak ve terörle mücadele gündeme geldi.
Irak'ta DAEŞ'e karşı yürütülen askeri çabalarda kritik bir dönemde olunduğunu kaydeden Işık, Irak'ın yapısal sorunları çözülmedikçe, DAEŞ'e karşı kaydedilen askeri başarıların geçici olacağını ifade etti.
Türkiye'nin Suriye ihtilafına siyasi çözüm çabalarını önemsediğine dikkati çeken Işık, "Ancak muhalefetle rejim arasındaki görüşmelerin somut sonuç üretmesini görmek istiyoruz." dedi.
Türkiye'nin PYD/YPG'yi PKK'dan ayrı görmediğini vurgulayan Bakan Işık, "Ülkemdeki son terör saldırıları da Suriye ihtilafından bağımsız düşünülemez. Bu bakımdan, DAEŞ’le mücadelede PYD/YPG'nin kullanılacağı bir seçeneği kabul etmemiz mümkün değildir." diye konuştu.
"Sizin müttefikinizi hedef almaktadır"
El-Nusra, PKK, El-Kaide, PYD,YPG, DHKP-C'nin hepsinin de terör örgütü olduğunu kaydeden Savunma Bakanı, "Amaçları gerçekleştirme uğruna ve başarı umuduyla birisinin diğerine karşı kullanamayız. ABD, PYD/YPG'nin her şekilde PKK'nın içinde, onunla bir ve aynı olduğunu bilmektedir. İster Irak'ta ister Suriye'de olsun, terörist grupların meşruiyet kazanmasına izin veremeyiz. Bu örgütler, sizin müttefikinizi hedef almaktadır." değerlendirmesini yaptı.
Terörle mücadelede ABD'yle işbirliğine büyük önem verdiklerini dile getiren Işık, "Diğer taraftan, PKK, DAEŞ’le mücadele ediyor izlenimi yaratarak kendini YPG/PYD gibi terör örgütleriyle meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Sadece DAEŞ’le savaşıyor olmaları El Nusra ve PKK/YPG gibi terör örgütlerinin meşru ortak olarak kabul edilmelerine yol açmamalıdır. Ortaklarımız ve müttefiklerimizin terör ile mücadelede bizimle tam bir dayanışma içinde olmaları gerçekten önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.
Bakan Işık, Türkiye'nin terörün her türüne karşı kararlı bir şekilde küresel çabalara katkıda bulunmaya devam edeceğinin altını çizdi.

14 Haz 2016 - 15:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber