‘HSYK Receptay olacak’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, “Başbakan soruşturmayı örtmek için her yolu mubah görüyor. Kumpas kuran polislerin hesabını AKP versin” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) yapılması öngörülen düzenlemelerle, tüm yetkilerin Adalet Bakanı’na verileceğine dikkati çekerek, “Bu düzenlemelerle Erdoğan tek seçici, karar verici haline gelecek. HSYK’yı Receptay haline getirmeyiniz” dedi. Acar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’nda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanun Teklifi ile ilgili yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok uzun zaman önce hukuk devleti olmaktan çıktığını söyledi. Başbakan’ın yargıya yönelik “Ulemaya sorun”, “Artık bıçak kemiğe dayandı”, “Bu kararlar ideolojik”, “Kuvvetler ayrılığı engel” açıklamalar yaptığına dikkati çeken Acar, “Bu zihin yapısına sahip bir Başbakanın yönetiminde Türkiye zaten bir hukuk devletine dönüşemezdi ve şimdi geldiğimiz nokta da budur. Hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı çok uzun zamandır rafa kaldırıldı” dedi.

‘ÖZELLEŞTİRMELERİN HESABINI SORACAĞIZ’

TBMM’den mahkeme kararlarının uygulanmaması için kanun çıkarıldığını hatırlatan Acar, “AKP iktidarı, ‘Mahkeme kararları uygulanmasın’ diye TBMM’den kanun çıkardı. Özelleştirme Yargı’nın işlemediği bir alan hâline getirildi ve bu kanunu Anayasa Mahkemesi iptal etti. Bu karar üzerine Başbakan ‘Anayasa Mahkemesi millî iradenin üstünde değildir’ diyor. Bu özelleştirmenin içinde TÜPRAŞ’ın yüzde 14,76’sının kapalı kapılar ardında İsrailli işadamı Sami Ofer’e satışı var. Balıkesir SEKA var, limanlar var. 305 milyon dolarlık Seydişehir Eti Alüminyum AŞ özelleştirmesi kapsamında bedava verilen 2 milyar dolarlık Oymapınar Barajı var. Bunların tümünün ülkeye verdiği zarar 10 milyar dolar düzeyindedir. Yargı, 10 milyar dolarlık zararı önleyecek karar alacak, siz buna ideolojik deyip, kanunla Yargı’nın etrafında dolanacaksınız, bunun adına hukuk, bu ülkeye de hukuk devleti denecek. Bu mümkün değildir” dedi.

#

16 Oca 2014 - 17:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber