HDP eş başkanları da değişiyor!

AK Parti'de genel başkan değişikliği ve MHP'deki kongre tartışmalarından sonra HDP'de de eş başkanların değişeceği konuşuluyor

ALINAN bilgiye göre; Türk siyaseti daha önce görmediğimiz kadar sıcak bir gündem yaşıyor. Aylardır MHP'deki olağanüstü kongre tartışmaları sürerken sürpriz bir şekilde AK Parti'de dün olağanüstü kongre kararı alındı. Türkiye'de siyasetin önünün tıkanmış olduğunu gören muhalefet partileri de bir bir köklü değişikliğe gitme kararı aldı. Bu partilerden biri de HDP.
HDP'DE PARTİ İÇİ KARIŞIKLIK
Özellikle doğuda başlayan operasyonlar sonrası yapılan anketlerde HDP'de yaşanan düşüşün ve halkın HDP'den kopması gibi etkenler HDP'de de iç karışıklığa sebep oldu. HDP'liler tıkanan siyasetin önünün açılması için genel başkan değişikliğinin zaruri olduğunu düşünüyor.
DEMİRTAŞ'IN ABD ZİYARETİNDEN SONRA KARAR ALINMIŞ OLABİLİR
Geçtiğimiz günlerde ABD ziyaretine çıkan Demirtaş'ın, ABD'den de bazı sinyaller almış olabileceği konuşuluyor. Zira alınan bilgilere göre HDP yakın zamanda eş başkanlarını değiştirecek. Demirtaş'ın yerine gelecek ismin ise ABD ile yakın ilişkiler içinde olan biri olacağı iddia ediliyor.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANABİLİR
Önümüzdeki günlerde HDP'den bu konuda bir açıklama yapılacağı ve iki eş başkanın yerine aday olacak isimlerin açıklanması bekleniyor.

06 May 2016 - 12:01 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber